2023. november. 30. csütörtök, Andor, András napja van.

ZENEFORUM, 2023. november. 28. kedd, 16:34, 97 olvasás, Hajdú Eszter

Négy laza brit fiatal, gitárcentrikus megőrülések és fülbemászóan üvöltős refrének – negyedik lemezét mutatta be a Dürer Kertben a The Sherlocks. A brit banda egyaránt megtáncoltatta a tizenéves és az idősebb indie rajongókat.

ZENEFORUM, 2023. november. 27. hétfő, 17:39, 121 olvasás, Hajdú Eszter

Pink gitárral zúzó szomszéd bácsi, izompólós terpeszek, füves poénkodás és smárolással tűzdelt circle pit – kilencedik lemezét mutatta be a Helmet az Analog Music Hallban.

ZENEFORUM, 2023. november. 13. hétfő, 10:45, 224 olvasás, -evy-

Hazánkban nyitotta legfrissebb, Rock Solid elnevezésű turnéját a Nazareth, akik szűk egy év után tértek vissza Budapestre, és az előző, szintén zseniális, de kissé megfáradt buli után hatalmas energiákat szabadítottak fel a Barba Negra Blue Stage-én.

ZENEFORUM, 2023. november. 07. kedd, 16:42, 247 olvasás, -evy-

Nosztalgiabuli helyett egy baromi jóra sikeredett új lemez bemutatóján zúzhatott egy nagyot, aki péntek este az Analog Music Hall felé vette az irányt. Egy kis hardcore, egy kis groove-, és persze nagy adag rapmetal: a Dog Eat Dog buliján jártunk, ahol a Kings Never Die, valamint a Grove Street melegítette a terepet a főbanda előtt.

ZENEFORUM, 2023. november. 01. szerda, 17:03, 384 olvasás, Hajdú Eszter

Négy év után hajózott újra a Dunán a dEUS. A több évtizedes múlttal rendelkező antwerpeni indie rock banda ezúttal How to Replace It című korongját mutatta be. Profizmus és teatralitás, lassú és gyors ütemek váltakozása, halkan suttogott dalszövegek és hangosan üvöltött refrének – egy közel kétórás koncerten mutatta be a zenekar kísérleti rock kelléktárát.

ZENEFORUM, 2023. október. 30. hétfő, 18:33, 506 olvasás, -evy-

Richie Kotzen, Billy Sheehan, Mike Portnoy. Három földöntúli tehetséggel megáldott zseni, akik bő egy évtizede döntöttek úgy, hogy közös projektbe kezdenek, melynek alapjait a ritmusszekció már korábban lefektette. Már ekkor nem fért hozzá kétség, hogy remek anyagok fognak kikerülni kezeik közül, azóta megjelent három nagylemezük pedig ékes bizonyítéka mindennek. Épp ugyanígy vehettük biztosra a hétvége közeledtével, hogy a Barba Negra közönsége egy csodálatos szombat estét tölthet társaságukban, és bizony a trió ez alkalommal sem tudott hibázni.

ZENEFORUM, 2023. október. 20. péntek, 15:31, 769 olvasás, -evy-

Nem aprózta el 50 Cent a Get Rich Or Die Tryin’ jubileumi turnéját: komplett zenekarral, egy háremnyi táncossal, majdnem egy tucat színpadi szettel és hatalmas LED-díszlettel robbantotta fel az Arénát. Tűzcsóvák lőttek az égbe, konfettieső záporozott a közönségre, a háttérben pedig hol New York-i felhőkarcolók, hol brooklyni gettók graffittijei tűntek fel – a közönség pedig lelkesen pumpált az ütemekre.

ZENEFORUM, 2023. október. 14. szombat, 10:44, 899 olvasás, -evy-

Hat év után hozott újra sötét fellegeket a budapesti Dürer Kert színpadára a The Sisters Of Mercy. Feszes, monoton ütemek és színes fénykavalkád simult rá Andrew Eldrich egyedi, mély hangjára. A hangzásra olykor lehetett panasz, azonban szépen felcsillant egy kultikus zenekar szerény, de annál erőteljesebb életműve.

ZENEFORUM, 2023. október. 13. péntek, 17:18, 726 olvasás, -evy-

Pont egy hete szállta meg hazánkat az Ultima Ratio Fest 2023, melynek során a Paradise Lost és a Primodial mellett a finn Omnium Gatherum és az osztrák Harakiri For The Sky is közel egy-egy órát kapott a Barba Negra Red Stage-ének deszkáin, melyekre ez alkalommal ugyan túl sok fény nem irányult, mégis próbáltuk a viszonyokhoz képest lencsevégre kapni a négy bandát.

ZENEFORUM, 2023. október. 02. hétfő, 12:04, 1110 olvasás, Hajdú Eszter

​Chris Corner kísérleti, komor elektronikus projektje nem hogy meghódította, talán meg is lékelte az A38 hajót. Antikrisztusi burleszk, sötét pszichoszexualitás, punk energiák és kavargó ütemek – szeptember 29-én Budapestre érkezett IAMX a Fault Lines1 turnéjával.

« első oldal   |   előző oldal   |   Összesen 506 db. listázva 1-10   |   következő oldal   |   utolsó oldal »
Évfordulók

A mai napon nincs megjelenítendő évforduló!

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták
© 2010. by NETFORUM