2023. január. 30. hétfő, Gerda, Martina napja van.

ZENEFORUM, 2023. január. 04. szerda, 11:07, -evy-

Az ötszörös Grammy-díjas, sokak számára meghatározó Green Day együttes platinaminősítésű Nimrod című albumának 25. évfordulóját ünnepli. Az apropóból 2023. január 27-én polcokra kerül egy box set, amely tartalmazza az eredeti kiadványt, egy gyűjteményt a korábban kiadatlan demókból, valamint a Philadelphia's Electric Factory élő szettjét, amelyet 1997. november 14-én rögzítettek, egy hónappal Nimrod megjelenése után.

ZENEFORUM, 2022. december. 02. péntek, 09:51, -evy-

A VHK immár csaknem fél évszázados pályafutása során zenészek és zenekarok egész generációira volt hatással, akik közül sokakkal kerültünk baráti, bajtársi viszonyba. Szinte természetes módon adta magát az ötlet, hogy a Vágtázó Halottkémek zenei útján valamiképp osztozó pályatársak VHK-értelmezéseit egy közös kiadványon gyűjtsük össze – adta hírül a zenekar.

ZENEFORUM, 2022. november. 29. kedd, 10:00, -evy-

„72 évszak. Életünk első 18 éve, ami meghatározza, milyen emberek leszünk. Ebben az időszakban még a szüleink próbálják megmondani, kik is vagyunk mi – később pedig kiderül, hogyan hatottak ránk azok a nézetek, amelyek belengték kamaszkorunk mindennapjait. Felnőtt életünk másról sem szól, csak arról, hogyan éljük újra ezeket a korai tapasztalatokat, vagy hogy hogyan reagálunk rájuk: hogy gyermekkorunk rabjai maradunk-e, vagy inkább megpróbálunk-e új életet kezdeni” – mondja James Hetfield új albumukról, amely a 72 Seasons („72 évszak”) címet viseli.

ZENEFORUM, 2022. november. 11. péntek, 17:52, -evy-

A Use Your Illusion I-II-val Axl Rose és zenekara nem kis kihívás elé állította saját magát: a Lies és az Appetite For Destruction óriási sikereket ért el, ezért hatalmas elvárásoknak kellett megfelelniük. A dupla lemez pedig minden várakozást felülmúlt. A Billboard Top 200 listájának első és második helyét is ők kaparintották meg; 500 000 példány fogyott a lemezekből a megjelenés utáni első két órában, az első héten pedig 700 000-nél is többet adtak el belőlük.

ZENEFORUM, 2022. október. 30. vasárnap, 17:09, -evy-

A The Beatles 1966-os albuma alapjaiban változtatta meg a popzenét: kísérleti jellegével, pszichedelikus elemeivel a Revolver mindenki számára újat hozott. Beleértve a zenekar addigi hangzását is: az Eleanor Rigby, a Yellow Submarine, vagy a Taxman is nagyon eltérő volt korábbi slágereiktől.

ZENEFORUM, 2022. október. 30. vasárnap, 00:13, -evy-

Az amerikai zenekar az eddigi legérettebb és legkoncepciózusabb anyagát hozta össze a Grammy-jelölt Chris Greattival (YUNGBLUD, WILLOW) közösen. Ezt sejttették az előfutárként megjelent dalok, az azonnal az alternatív zenei toplisták élére kúszó Broken, a vallomásszerű Paranoid, a zavarbaejtően fülbemászó Punching Bag, vagy a No Love In LA is, amely mind közül a leggyorsabban vált hihetetlenül népszerűvé.

ZENEFORUM, 2022. október. 15. szombat, 11:04, -evy-

„Gyönyörű és megható dal; egy igazi gyöngyszem Freddie-től, amiről csaknem teljesen elfeledkeztünk” – ejtette el még nyáron Brian May egy BBC-s interjúban. Ennél többet azonban nem árult el sem ő, sem Roger Taylor, a rajongók pedig azóta várják, hogy mikor derül ki még néhány részlet.

ZENEFORUM, 2022. szeptember. 20. kedd, 18:41, -evy-

Három lemez újrakiadásával folytatódott az Omega életműsorozata. A zenekar felvételeinek sorában ezúttal az első három stúdióalbum jelent meg a GrundRecords gondozásában feljavított minőségben, bónusz dalokkal.

ZENEFORUM, 2022. szeptember. 19. hétfő, 16:27, Janurik János

A zenei streaming oldalakon már hetek óta elérhető a francia pop nagyasszonyának, Mylène Farmernek az új kislemeze, melyet időközben egy művészi klippel is megtámogattak. Az „À tout jamais“ („Mindörökké“) címet viselő dal természetesen fizikai hanghordozókon is megjelenik majd, szeptember 30-án. Addig is összegyűjtöttük a legfrissebb infókat a hazájában Vörös Angyalként is becézett kult-énekesnő háza tájáról.

ZENEFORUM, 2022. szeptember. 17. szombat, 12:54, -evy-

A szeptembertől májusig tartó Battito Infinito World Tour során az énekes Budapestet is útba ejti: 2023. április 19-én a Budapest Arénában lép majd fel. Ramazzotti elmondása szerint azért is időzítette a turné start dátumát ennyire közel a lemezmegjelenéshez, mert szerette volna, hogy rajongói minél hamarabb hallhassák élőben a vadonatúj dalokat.

« első oldal   |   előző oldal   |   Összesen 1000 db. listázva 1-10   |   következő oldal   |   utolsó oldal »
Évfordulók

Hajdú Mihály (1909)

Lukin László (1926)

Lynn Harrell (1944)

Phil Collins (1951)

Bontovics Kati (1953)

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták
© 2010. by NETFORUM