2023. január. 30. hétfő, Gerda, Martina napja van.

ZENEFORUM, 2022. november. 10. csütörtök, 17:38, Hari

​Ahogy kolleginám fogalmazott, november 6-án egy igazi tündérmesét tapasztalhatott az, aki ellátogatott ezen a hideg vasárnapi esten az Analog Music Hallba, ugyanis nem más, mint a The Gatheringből vagy megannyi projektből ismert Anneke Van Giersbergen látogatott el hozzánk, hogy elvarázsoljon minket akusztikus szólóestjével.

ZENEFORUM, 2022. november. 10. csütörtök, 10:32, Hari

November 5-én lényegében sikerült kipipálnom egy bakancslistás bandát. A dán Volbeat ugyan sokszor látogatott már hazánkba, azonban vagy érdeklődés hiányában, vagy egyéb események miatt mindig kimaradt nálam a sorból. Ezúttal viszont olyan felhozatallal látogattak el az MVM Dome-ba, amit bűn lett volna kihagyni. Skindred? Jöhet! Bad Wolves? Meglátjuk.

ZENEFORUM, 2022. november. 05. szombat, 11:42, Hari

A 2000-es évek elején, mikor bőrkabátban, szimatszatyorral az oldalamon, Martens bakancsban toltam a középsulit, ha valaki azt mondja, hogy önszántamból megyek rap/hip-hop koncertre, hatalmas valószínűséggel nagyon kiröhögöm az illetőt, és egy laza mozdulattal visszaraktam volna a frissen írt metál MP3 válogatást pörgető discmanem gagyi fülhallgatóját a fülembe és továbbállok. Aztán történt egyszer, egy házibuli alkalmával, hogy kénytelen voltam más zenéket is hallgatni, többek közt az akkor fénykorát élő Curtis James Jackson-t, azaz 50 Cent-et.

ZENEFORUM, 2022. november. 04. péntek, 18:25, -evy-

A BSB gyakorlatilag egy megkerülhetetlen jelenség volt a '90-es évek derekán. Nem nagyon létezik olyan ember, akivel ne jöttek volna szembe akkoriban úton-útfélen Nick Carter szőke tincsei a csapat legnagyobb slágereivel karöltve még akkor is, ha valaki messziről próbálta kerülni a zeneipar a New Kids On The Blockkal berobbant, hatalmas őrületet okozó termékeit, a boybandeket, élükön a Budapesten DNA elnevezésű turnéjával immár másodszor fellépő ötösfogattal.


ZENEFORUM, 2022. október. 22. szombat, 17:22, Hari

Elég sűrű lett ez az októberi időszak. Épphogy megnyitott a Barba Negra új helyszíne Csepel City határában, és három nap letelte alatt immár másodszorra látogatunk el hozzájuk. Ezúttal a Machine Head és az Amon Amarth közös, Vikings & Lionhearts névre keresztelt turnéjának itthoni állomására ugrottunk be, ahová egy igazi gyöngyszem, a The Halo Effect kísérte el őket.

ZENEFORUM, 2022. október. 22. szombat, 12:38, Hari

Eljött hát ez a nap is. Egy korszak lezáródni látszik, de ez egy új kezdetét is jelenti. Jobb lesz vagy rosszabb? Ezt majd az idő eldönti. Megnyitotta ugyanis kapuit a Barba Negra új helyszíne a csepeli Szabadkikötőnél. Ugyan nem a nyitóbulit csíptük el, de azt gondolom, hogy metál vonalon október 16-a volt A kezdet. Arch Enemy, Behemoth, Carcass és Unto Others. Szerintem nem is kell ezt tovább ragozni, lássuk milyenek voltak az első tapasztalataink a zenekarok és a friss szórakozóhellyel kapcsolatban.

ZENEFORUM, 2022. október. 20. csütörtök, 18:06, Hari

Lassan itt a már nálunk is divattá vált halloween, sorra jönnek a horrorfilmek, mindenki előtúrja a Sikoly- vagy hokimaszkot a kamra mélyéről, és lehet még egy tökfaragásra is ráveszi magát. Ugyan nem ennek az apropójából, de nagyon jól időzítve a keményebb műfaj képviselői is megkapták a saját kis rém-adagukat a finn Lordi képviseletében, akikre sok mindent lehet mondani, de hogy szende szűz kisfiúként vagy kislányként állnának színpadra, azt tuti nem. Ezúttal is a Barba Negra deszkáit tisztelték meg, a turnéra az orosz Amalgama zenekar kísérte őket.

ZENEFORUM, 2022. október. 17. hétfő, 08:01, Janurik János

A vörös hajú pasik már a Neoton Família lánykarának fantáziáját is megmozgatták 1979-ben, pedig akkor Mick Hucknall még csak a szárnyait próbálgatta a Frantic Elevators tagjaként. Ez utóbbi zenekarra ma már talán ő is csak alig-alig emlékszik, a Simply Red népszerűsége viszont lassan 40 éve töretlen már, annak ellenére, hogy 2010 végén rövid időre szögre akasztották hangszereiket és a mikrofont. Az elmúlt 7 évben viszont újabb albumokra (Big Love (2015), Blue Eyed Soul (2019), és – részben jubileumi – turnékra ragadtatták magukat.

ZENEFORUM, 2022. október. 16. vasárnap, 19:38, Janurik János

​A ködös reggelek, a borongós, esős napok, a hamar érkező esték mind-mind kedveznek a depressziónak, a byroni spleen hangulatnak. A kutyaharapást szőrével elvén haladva, legjobb ilyenkor egy jó kis darkos koncerten csapatni, és kiadni magunkból a felgyülemlett belső feszültséget. Remek alkalmat kínál erre Brian Molko és Stefan Olsdal kettősének, a Placebonak bécsi fellépése, november 2-án, a Stadthalléban.

ZENEFORUM, 2022. október. 16. vasárnap, 14:11, Hari

Még középsuliban történt, mikor cimborám, egy szép áprilisi vasárnap elhívott a WigWamba, egy számomra addig ismeretlen svéd zenekar koncertjére. Mivel bíztam haverom zenei ízlésében, úgy voltam vele, miért is ne, maximum nehezebben fog kezdődni a hétfői kémia órám. Életem egyik legjobb döntése volt. Ott kezdődött az a mai napig tartó szerelem, amit Evergreynek hívnak. Azóta eltelt 17 év, zenekarok jöttek, mentek, de ez a banda mit sem vesztett fényéből számomra. Ezúttal a Barba Negra színpadán mutatták be új anyagukat, a Virtual Symmetry és Fractal Universe kíséretében.

« első oldal   |   előző oldal   |   Összesen 255 db. listázva 1-10   |   következő oldal   |   utolsó oldal »
Évfordulók

Hajdú Mihály (1909)

Lukin László (1926)

Lynn Harrell (1944)

Phil Collins (1951)

Bontovics Kati (1953)

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták