2022. szeptember. 30. péntek, Jeromos napja van.

ZENEFORUM, 2022. szeptember. 16. péntek, 22:54, Hari

Amikor az emberek sztárokról és magyarországi látogatásukról beszélnek, szerintem mindenkinek a felhajtás, testőrök garmadája és a különböző sztárallűrök jutnak az eszébe, minden joggal. Jelen beszámolóm főszereplője is sztár, ráadásul rockzenész fajta. Karrierje során megannyi világklasszissal kooperált, basszusgitárjátékát majd féltucat anyagon hallhatjuk, azonban a fent említett felhajtásból szerencsére semmit sem tapasztaltunk szeptember 14-i koncertjén.

ZENEFORUM, 2022. augusztus. 27. szombat, 16:27, Hari

Nagy örömünkre igen sűrű nyarunk volt, hemzsegtünk a jobbnál jobb koncertekben, de még így augusztus utolsó napjaiban is elnézünk egy-két eseményre, hogy testileg-lelkileg rákészüljünk az ősz és a klubszezon beköszöntére. Ezúttal egy általunk régen látott helyre, az A38-ra náztünk el, akik az ukrán Stoned Jesust látták vendégül, a Törzs zenekar kíséretében.

ZENEFORUM, 2022. augusztus. 15. hétfő, 10:39, Hari

​Lassan vége a nyárnak, bekezdtük az augusztust. Elég mozgalmas időszakon vagyunk túl koncertek szempontjából, azonban ennek még koránt sincs vége. Sőt, Kisasszony hava be is keményített és nem is akármilyen felhozatallal. Többek között két olyan bandát látott ugyanis vendégül augusztus 10-én a Barba Negra headlinerként, ahol garantált volt a megőrülés. Úgy éreztük, mi is bírni fogjuk, így stábunk ellátogatott az amerikai Lamb of God és a germán Kreator zenekarok koncertjére, amire elkísérte őket 3 vendégbanda is, a Vended, a Blood Incantation és a Cattle Decapitation, szintén az „álmok földjéről”.

ZENEFORUM, 2022. augusztus. 03. szerda, 15:44, Hari

Ahogy előző beszámolómban írtam, idén újra kinyitott az immáron 25 éves FEZEN, így stábunkkal kaptunk is az alkalmon, és ellátogattunk a rendezvényre pár nap erejéig. A szerdai események után csütörtökön többek közt a Death Angelt és a Mercyful Fate-et is megnéztük, de belekukkantottunk a Bagossy Brothers Company és a Lazarvs produkciójába is.

ZENEFORUM, 2022. július. 26. kedd, 13:59, Hajdú Eszter

Többéves hallgatást követően, új albuma turnéján mutatta meg a magyar közönségnek a Moderat, hogy milyen is a művészi elektronika. A német szupercsapat igazi hang- és fényorgiával adta elő új albumának társadalomkritikus dalait, de emellett a régi nagy kedvencek is előkerültek.

ZENEFORUM, 2022. július. 20. szerda, 10:49, -smart-

A Pet Shop Boys szinte napra pontosan nyolc év után tért vissza Budapestre, pedig meg mertem volna esküdni rá, hogy sokkal kevesebb idő telt el legutóbbi „parkos” fellépésük óta, amikor is Super című albumuk anyagát mutatták be hazánkban. (Persze a mínusz két év Covid itt is alaposan görbíti a téridő szerkezetét…) Szerencsére azonban a 68. születésnapját a koncert után 4 nappal ünneplő énekes, Neil Tennan és a nála 4 évvel ifjabb billentyűs zenefelelős Chris Lowe akár a címben parafrazeált Mel Brooks-film, a Drakula halott és élvezi főszereplői is lehetnének, mivel cseppet sem látszott rajtuk az idő múlása.

ZENEFORUM, 2022. július. 19. kedd, 16:01, Hari

​Ha egy rövid, tő mondatban kéne kifejeznem, hogy milyen volt a múlthét csütörtök estém, akkor a lehető legszofisztikáltabb megoldásom is a „Húúú basszus…..” lenne, ugyanis 2022. július 14-én nem más látogatott a Budapest Sportarénába, mint a legendás KISS zenekar. A 2019-ben indult End Of The Road turné, mint azt a neve is sugallja, búcsúturné, így minden szempontból kihagyhatatlannak tűnt az esemény. Budapesti utolsó útjukra az amerikai Dirty Honey kísérte a festett arcú úriembereket.

ZENEFORUM, 2022. július. 16. szombat, 11:48, -smart-

Harry Styles Love On Tour 2022 elnevezésű koncertkörútja július 12-én ért Budapestre, hogy a Papp László Arénában hirdesse a szeretet és szerelem mindenhatóságát. Az előzenekar szerepét a londoni illetőségű alternatív rockban, shoegaze-ben és dream popban utazó négyes fogat, a Wolf Alice vállalta magára.

ZENEFORUM, 2022. július. 14. csütörtök, 14:44, Hari

Mint már egyik előző írásomban említettem, idén egy amolyan zenei nosztalgia túrába csöppentem, mely eddig se volt szegényes klasszikusnak mondható zenekarokban, de 2022. július 11-én a listám ismét bővült, kapásból két, nem is akármilyen formációval. Utazásom legutóbbi állomása ismét a Papp László Aréna volt, ahol nem más, mint a fém zene alappillérének számító Judas Priest fogadott, a The Dead Daisies supergroup kíséretében.

ZENEFORUM, 2022. július. 13. szerda, 19:07, -evy-

26 év. Egész pontosan ennyit kellett várni, hogy újra Magyarországon koncertezzen a Pearl Jam. Ha nem lenne pusztán elég a bő negyed évszázad felemlegetése ahhoz, hogy mekkora várakozás is előzte meg a bulit, az aréna környékén hétfő óta sátrazó rajongók látványa talán a szkeptikusokat is meggyőzte arról, hogy miért is bontakozott ki egy igazi, nagy betűs grunge-ünnep július 12-én a Budapest Arénában.

« első oldal   |   előző oldal   |   Összesen 239 db. listázva 1-10   |   következő oldal   |   utolsó oldal »
Évfordulók

A mai napon nincs megjelenítendő évforduló!

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták