2022. augusztus. 11. csütörtök, Zsuzsanna napja van.

ZENEFORUM, 2022. július. 26. kedd, 13:59, 735 olvasás, Hajdú Eszter

Többéves hallgatást követően, új albuma turnéján mutatta meg a magyar közönségnek a Moderat, hogy milyen is a művészi elektronika. A német szupercsapat igazi hang- és fényorgiával adta elő új albumának társadalomkritikus dalait, de emellett a régi nagy kedvencek is előkerültek.

ZENEFORUM, 2022. július. 20. szerda, 10:49, 827 olvasás, -smart-

A Pet Shop Boys szinte napra pontosan nyolc év után tért vissza Budapestre, pedig meg mertem volna esküdni rá, hogy sokkal kevesebb idő telt el legutóbbi „parkos” fellépésük óta, amikor is Super című albumuk anyagát mutatták be hazánkban. (Persze a mínusz két év Covid itt is alaposan görbíti a téridő szerkezetét…) Szerencsére azonban a 68. születésnapját a koncert után 4 nappal ünneplő énekes, Neil Tennan és a nála 4 évvel ifjabb billentyűs zenefelelős Chris Lowe akár a címben parafrazeált Mel Brooks-film, a Drakula halott és élvezi főszereplői is lehetnének, mivel cseppet sem látszott rajtuk az idő múlása.

ZENEFORUM, 2022. július. 16. szombat, 11:48, 1053 olvasás, -smart-

Harry Styles Love On Tour 2022 elnevezésű koncertkörútja július 12-én ért Budapestre, hogy a Papp László Arénában hirdesse a szeretet és szerelem mindenhatóságát. Az előzenekar szerepét a londoni illetőségű alternatív rockban, shoegaze-ben és dream popban utazó négyes fogat, a Wolf Alice vállalta magára.

ZENEFORUM, 2022. július. 14. csütörtök, 14:44, 829 olvasás, Hari

Mint már egyik előző írásomban említettem, idén egy amolyan zenei nosztalgia túrába csöppentem, mely eddig se volt szegényes klasszikusnak mondható zenekarokban, de 2022. július 11-én a listám ismét bővült, kapásból két, nem is akármilyen formációval. Utazásom legutóbbi állomása ismét a Papp László Aréna volt, ahol nem más, mint a fém zene alappillérének számító Judas Priest fogadott, a The Dead Daisies supergroup kíséretében.

ZENEFORUM, 2022. július. 13. szerda, 19:07, 680 olvasás, -evy-

26 év. Egész pontosan ennyit kellett várni, hogy újra Magyarországon koncertezzen a Pearl Jam. Ha nem lenne pusztán elég a bő negyed évszázad felemlegetése ahhoz, hogy mekkora várakozás is előzte meg a bulit, az aréna környékén hétfő óta sátrazó rajongók látványa talán a szkeptikusokat is meggyőzte arról, hogy miért is bontakozott ki egy igazi, nagy betűs grunge-ünnep július 12-én a Budapest Arénában.

ZENEFORUM, 2022. július. 08. péntek, 12:53, 785 olvasás, -evy-

2020-ban a pandémia előtti egyik utolsó nagykoncertet adta hazánkban a Five Finger Death Punch, ám első magyarországi bulijuk minden bizonnyal akkor is emlékezetes maradt volna, ha nem zárják le közben szinte a teljes világot. Az pedig úgy fest, már nem kérdés, hogy visszatérnek-e ezentúl Báthory Zoli alapító-gitáros szülőföldjére, amikor csak tehetik, kedden pedig ebben az Ill Nino, valamint a Solence volt partnerük.

ZENEFORUM, 2022. július. 07. csütörtök, 14:00, 611 olvasás, -evy-

​A Steel Panther az a zenekar, akiknek koncertjei mindig felemás érzéssel töltenek el: mintha csak egy nagy költségvetésű gagyi vígjátékot néznék, amiben akad ugyan pár meglehetősen alpári poén – melyeknél én szégyellem magam az írók helyett is –, összességében mégis felettébb élvezem a látottakat, és be kell ismernem, hogy valamit marha jól csinálnak. Péntek este sem volt ez másképp: egy rendkívül szórakoztató élményben lehetett része annak, aki ellátogatott a Barba Negrába.

ZENEFORUM, 2022. június. 27. hétfő, 21:21, 674 olvasás, Hari

2022. június 24-én folytatódott a zenei nosztalgia túrám, amibe az idei évben spontán módon belekezdtem. A múlt hét elég sűrű volt ebből a szempontból, ugyan is sikerült egy azon érából kapásból két ikonikus bandát is elcsípnem. A nyitány a Korn volt 21-én, majd pénteken a Deftones-nak sikerült transzba ejtenie a Budapest Parkban.

ZENEFORUM, 2022. június. 24. péntek, 12:23, 669 olvasás, evy

Azt hiszem nyíltan kijelenthetjük, hogy az idei év egyik legjobban várt dátuma június 21-e volt a keményebb zene rajongóinak, ugyanis több kétes minőségű fesztiválos fellépés, aztán majdnem 10 év várakozás után ismét hazánkban pusztít (ezúttal jó értelemben) az amerikai Korn zenekar, akik megalakulásuk óta először tartanak nálunk önálló bulit. Legutóbbi 2012-es és 2014-es Sziget Fesztiválos fellépésük számomra csalódás volt, ezúttal azonban más volt a helyzet.

ZENEFORUM, 2022. június. 18. szombat, 00:14, 1160 olvasás, -smart-

A kaliforniai vörös csípős paprikák, vagyis a Red Hot Chili Peppers 32 állomásból álló 2022-es világkörüli stadionturnéja június 4-én indult a spanyolországi Sevillából, így az 5. bulinak otthont adó Budapestre még abszolút frissen érkezett a show. Ráadásul június 15-én a Puskás Arénában megrendezett buli hazánk legnagyobb sportkomplexumának életében is mérföldkőnek számított, hiszen ez volt az első koncert a stadion történetében.

« első oldal   |   előző oldal   |   Összesen 234 db. listázva 1-10   |   következő oldal   |   utolsó oldal »
Évfordulók

A mai napon nincs megjelenítendő évforduló!

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták