2024. július. 13. szombat, Jenő napja van.

ZENEFORUM, 2024. május. 05. vasárnap, 20:53, 503 olvasás, Janurik János

​A remixekkel, zenei átiratokkal az a helyzet, hogy vagy jól, esetleg még jobban sikerülnek, mint az eredeti, vagy pedig a rajongó csalódottan legyint, hogy csak feleslegesen szentségtelenítették meg hozzá nem értő kezek kedvencének a himnuszait. Szerencsére az idén április 19-én megjelent új Mylène Farmer remix-albumra az előbbi állítás az igaz.

ZENEFORUM, 2023. július. 18. kedd, 21:33, 1536 olvasás, Janurik János

​Hatalmas várakozás előzte meg a frankopop nagyasszonyának, Mylène Farmernek idei turnéját. A Nevermore névre keresztelt koncertkörút június 3-án startolt el Lille-ben, és ezen sorok írásakor éppen Bordeaux-ban koncertezik a művésznő. A következő állomás Brüsszel lesz, ahol jelen cikk szerzője is megtekinti az aktuális show-t. Addig is, foglaljuk össze az elmúlt hetek történéseit, és hogy milyen műsorral kápráztatja el ezúttal rajongóit a vörös hajú énekesnő.

ZENEFORUM, 2022. december. 12. hétfő, 09:44, 1125 olvasás, Janurik János

​L’Emprise, azaz Befolyás lett Mylène Farmer legújabb, sorrendben tizenkettedik stúdióalbumának címe. Ha jól számolom, idén volt huszonötödik éve, hogy ennek a titokzatos francia énekesnőnek a befolyása alá kerültem. Máig élénken él bennem a kép, ahogy 1997 nyarán, vidéki egyetemistaként Budapest lemezboltjait járom, Mylène Farmer CD után kajtatva. Az MCM francia zenecsatorna közvetítésével sikerült ugyanis belegabalyodnom a Mylène Farmer és Laurent Boutonnat szerző-, és alkotópáros nevével fémjelzett klipekbe, melyek különleges univerzuma egyből magába szippantott.

ZENEFORUM, 2021. október. 23. szombat, 19:50, 1338 olvasás, Janurik János

​Egy sokféleképpen értelmezhető turné elnevezés (Nevermore) és egy legalább olyan sejtelmes előzetes – egyelőre ennyi az összes infó Mylène Farmer 2023 nyarán induló koncertsorozatáról. Na meg persze a sokkoló jegyeladási adatok. 340.000 (!) belépő kelt el eddig elővételben a francia popzene egyik legnagyobb ikonjának számító énekesnő 20 hónap múlva elstartoló stadion-turnéjára.

ZENEFORUM, 2021. március. 19. péntek, 21:27, 3960 olvasás, Janurik János

​A francia poppal való kapcsolatom sokáig kimerült a – leginkább német közvetítéssel – nálunk is slágerré vált ’80-as évekbeli szerzemények (Vanessa Paradis: Joe le taxi, Desirelles: Voyage, voyage, Début de Soirée: Nuit de folie) ismeretében. Mígnem a ’90-es évek második felében Magyarországon is foghatóvá vált a franciák zenei TV-csatornája (MCM), és egyre többször kapcsoltam oda, amikor éppen klipeket nézni támadt kedvem. Így találtam rá Mylène Farmerre, erre a különleges hangú és unikális imidzzsel rendelkező énekesnőre.

ZENEFORUM, 2019. június. 02. vasárnap, 18:58, 3142 olvasás, Janurik János

​30 év telt el azóta, hogy Mylène Farmer, a francia pop nagyasszonya először állt a rajongói elé, hogy egy több, mint 50 állomásos turnén mutassa be első két nagylemezének (Cendres de Lune, Ainsi soit je...) anyagát. Mivel addigra már – köszönhetően olyan slágereknek, mint a Libertine, a Tristana, a Sans contrefaçon, vagy a Pourvu qu`elles soient douces – az egyik első számú kedvenccé avanzsált Franciaországban, hatalmas nyomás nehezedett rá, hogy a kritikusok előtt is bizonyítsa, a színpadon, élőben is megállja a helyét a produkciója.

« első oldal   |   előző oldal   |   Összesen 6 db. listázva 1-6   |   következő oldal   |   utolsó oldal »
Évfordulók

A mai napon nincs megjelenítendő évforduló!

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták