2024. június. 16. vasárnap, Jusztin napja van.
Igazi diadalmenet Mylène Farmer nyári stadionturnéja
Dátum: 2023. július. 18. kedd, 21:33 Forrás: ZeneFórum Szerző: Janurik János
​Hatalmas várakozás előzte meg a frankopop nagyasszonyának, Mylène Farmernek idei turnéját. A Nevermore névre keresztelt koncertkörút június 3-án startolt el Lille-ben, és ezen sorok írásakor éppen Bordeaux-ban koncertezik a művésznő. A következő állomás Brüsszel lesz, ahol jelen cikk szerzője is megtekinti az aktuális show-t. Addig is, foglaljuk össze az elmúlt hetek történéseit, és hogy milyen műsorral kápráztatja el ezúttal rajongóit a vörös hajú énekesnő.


Hatalmas várakozás előzte meg a frankopop nagyasszonyának, Mylène Farmernek idei turnéját. A Nevermore névre keresztelt koncertkörút június 3-án startolt el Lille-ben, és ezen sorok írásakor éppen Bordeaux-ban koncertezik a művésznő. A következő állomás Brüsszel lesz, ahol jelen cikk szerzője is megtekinti az aktuális show-t. Addig is, foglaljuk össze az elmúlt hetek történéseit, és hogy milyen műsorral kápráztatja el ezúttal rajongóit a vörös hajú énekesnő.

mylenefarmer_2023turne_zf.jpg

(Fotó: Claude Gassian)

Bő 25 éve követem már figyelemmel a franciák első számú énekesnőjének karrierjét, és ez idő alatt többször is volt alkalmam élőben látni őt. Eddig még nem okozott csalódást, és mivel idén már a lányom is elkísér a koncertjére, szeretném, ha neki is tökéletes élményben lenne része.

A Nevermore címet viselő stadionturné a nyolcadik alkalom Mylène Farmer karriertörténetében, hogy a poétikus énekeső randevút ad a rajongóinak. 1989-ben egy 46 fellépésből álló koncertkörúttal debütált a színpadon, amellyel Franciaországon kívül ellátogatott Svájcba, és Belgiumba is. Éppen itt, Brüsszelben rögzítették az első live albumot, és koncertfilmet, a Forest Nationalban. Az En Concert című klasszikus anyag 2019-ben jelent meg újrakiadásban – remaszterizálva, és a kor elvárásainak megfelelően Blu-rayen. Ennek a legelső turnénak a dizájnja köszönt aztán vissza az idei nagyszabású szabadtéri koncertek reklámjában. Ez, és a turné elnevezése (Nevermore – Soha már) persze rögtön találgatásokra adott okot a rajongók körében. Talán ezzel a koncertsorozattal akar pontot tenni közel négy évtizedes karriertörténetére az ünnepelt énekesnő? Ezzel kapcsolatban egyelőre nincsenek hírek, Mylène Farmer és a rajongói jelenleg a viszontlátás örömével vannak elfoglalva.

Ebbe az örömbe sajnos üröm is vegyült, amikor az utolsó pillanatban le kellett mondani a turné két párizsi koncertjét. „A válságkezelő egység döntése értelmében a június 30-ra, péntekre és július 1-re, szombatra tervezett Mylène Farmer koncertek a Stade de France-ban elmaradnak“ – állt a sajtóközleményben. Ennek oka a Franciaországban azokban a napokban zajló tüntetések és zavargások voltak, miután egy rendőr megölt egy tizenéves sofőrt. A turné talán legjobban várt nagykoncertjeiről beszélünk, ahová nem csak Párizsból, de egész Franciaországból és messzi külföldről is érkeztek rajongók. A rajongótábor csalódottan, tele félelemmel és kérdésekkel várta, hogy mi lesz a folytatás. Folytatódik-e egyáltalán a turné, hiszen más városokból is demonstrációkról, incidensekről szóltak azokban a napokban a hírek.

Szerencsére aztán lecsillapodni látszott a helyzet, és az utazó cirkusz továbbgördült Marseille-be. Ezzel egy időben Mylène Farmer menedzsmentje a következőkről tájékoztatta a rajongókat: „A Stade de France-ban eredetileg 2023. június 30-án, pénteken megrendezésre kerülő koncert időpontját 2024. szeptember 27-én, péntekre, az ugyanitt 2023. július 1-jén, szombaton megrendezésre kerülő koncert időpontját pedig 2024. szeptember 28-án, szombatra halasztjuk. További időpont a Stade de France-ban 2024. október 1-jén, kedden.” Így lett dicsőséges vége ennek a szomorú történetnek.

A koncertekről spoiler-mentesen annyit, hogy a legnagyobb slágereken kívül elhangzik jó pár dal a művésznő legutóbbi albumáról (L’Emprise) is, köztük egy duettel. A zenei rendezői széket ismét Yvan Cassar foglalja el a színpadon, a táncosokat a francia-algériai Aziz Baki igazgatja, aki Alicia Keys-szel és Rihannával is dolgozott már együtt. A díszletek és a látványelemek lélegzetelállítóak, és ebben ismét nem kis szerep jutott Bordos László Zsolt, architekturális vetítéssel foglalkozó 3D-művésznek is. A magyar rajongók büszkék lehetnek rá, hogy az ő személyében immáron harmadszorra van hazai közreműködője a Mylène Farmer koncerteknek.

A turné július 22-én érkezik meg Brüsszelbe, ahol a Stade Roi Baudouinben lép fel Mylène Farmer, várhatóan több tízezer lelkes rajongó előtt. Erről a koncertről később beszámolóval is jelentkezik majd ezen sorok írója. Az idei év utolsó fellépése pedig Nizzában lesz, július 29-én. Mivel a párizsi koncertek pótlását csak jövő ősszel tudták megoldani, így a szokásos élő album illetve koncertfilm is majd csak azután jelenik meg. Az énekesnő menedzsere így nyilatkozott erről: „Azok iránti tiszteletből, akik nem láthatták a műsort, úgy tisztességes, hogy az utolsó koncertek előtt semmit sem szabad nyilvánosságra hozni.”

„Jelenleg folytatjuk ezt a turnét, haladunk előre, és mindannyian nagyon boldogok vagyunk. Itt elsősorban Mylène-re, a vele lévő zenészekre, táncosokra és technikusokra gondolok. Azt hiszem, tényleg elmondhatjuk, hogy mindenkit boldogsággal tölt el, hogy a múltkori szomorúság 14 hónap múlva ismét örömbe fordulhat majd át” – mondta el a France Info-nak adott interjújában Thierry Suc, a menedzser.

Örüljünk hát mi is annak, hogy van még nekünk ez a varázslatos énekesnő, és ilyen fantasztikus produkció és kitűnő hangulat jellemzi a koncertjeit. Talán vár még azzal a búcsúval... „Életének vagy karrierjének egy bizonyos pontján mindenkinek fel kell tennie magának a kérdést: ’Itt az ideje, hogy abbahagyjam vagy sem?’. Én is feltehetem magamnak ezt a kérdést. Mylène, mint mindenki más, szintúgy felteheti magának ezt a kérdést. De a választ nem tudom, ez csak rajta múlik, és nem vagyok benne biztos, hogy ma meg is tudná adni a kérdésre a pontos választ” – osztotta meg a búcsúval kapcsolatos gondolatait a rajongókkal Thierry Suc.

A 2024. október 1-jei plusz-koncertre a párizsi Stade de France-ban július 18-tól foglalhatók majd jegyek.

Megosztás:
További koncertek

2024. június. 14. péntek, 11:37

2024. június. 13. csütörtök, 11:57

2024. június. 10. hétfő, 11:47

2024. június. 05. szerda, 10:15

2024. június. 03. hétfő, 09:55

2024. június. 01. szombat, 14:42

2024. május. 21. kedd, 13:02

2024. május. 17. péntek, 22:48

2024. május. 12. vasárnap, 12:40

2024. május. 05. vasárnap, 12:44

Évfordulók

Pongrácz Péter (1936)

2 Pac (1971)

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták
© 2010. by NETFORUM