2024. május. 20. hétfő, Felícia, Bernát napja van.
​Átszörfölt a Dome-on James Blunt
Dátum: 2024. március. 07. csütörtök, 15:56 Forrás: ZeneFórum Szerző: Hajdú Eszter
Robin Schulz-i ütemek, zongorán szörfözés és stagediving – mintha nem is egy James Blunt koncerten jártunk volna kedden. A régi, lírai oldaláért rajongók mindezek ellenére megkapták a melódiaadagjukat a brit énekes MVM Dome-os buliján. A nagykoncert előtt a devoni Tors csinált egy meglepően élvezhető és vicces bulit.

Az est főfellépője előtt a brit Tors melegítette be a közönséget, a színpad előtt egy fekete ponyvával elkerített pici területen nyomták le nyolcszámos szettjüket. A devoni srácok mintha bónuszt kapnának, annyiszor emlegették James Blunt nevét, a számok között pedig szó szerint be nem állt Matt Weedon énekes szája.

Tors

Amsterdam című számukat egyenesen átköltötték a magyar fővárosra: a történet szerint Jack Bowden dobos szívét összetörte egy európai lány, akivel itt vakációzott volna. A sztori köré épített viccelődés az egész koncertet átívelte: a kivetítőn lévő QR-kód beszkennelésével üzenetet kaphattunk a bandától, mivel a fáma szerint, Jack még mindig magyar feleséget keres. A dalok között akadt telólóbálós szerelmes nóta, és fenékrázós táncoltatás is. A srácok boldogan távoztak és kiemelték, hogy a merch pultban bárkinek adnak egy ingyen ölelést, de ha vásárolunk, hozzájárulhatunk Theo Weedon gitáros új ruhatárához.

Tors

James Blunt jól megvárakoztatta az embereket, végül 9 órakor robbant be a Beside You soraival. A színpad mögé egy óriási kivetítő került, míg a zenekar felett hol emelkedtek, hol süllyedtek a kávéházi hangulatlámpák. Az énekes a Wise Man után magyarul köszöntötte a közönséget, majd tört magyarsággal érdeklődött a jobb és bal nézőtér hogylétéről. Kiemelte, hogy örömmel hozta el a Who We Used To Be album turnéját Magyarországra. „Új lemez, új nadrág és új dzseki, csak a banda a régi vacak” – viccelődött lelkesen. Majd hozzátette, csak új számokat fog játszani. Lehet többen megköveztek volna a közönség soraiból, de én örültem volna, ha ez tényleg így marad, és kimarad a setlistből a You’re Beautiful.

James Blunt

A koncert lassú részében az énekes egy bögrével a kezében ült zongorához. Jött a Carrie Fishernek dedikált megható búcsúdal, a Dark Thought, majd a rommá játszott Goodbye My Lover és a gyerekeinek címzett Glow. Mielőtt végleg leült volna a buli, Blunt ukulelét ragadott és azon játszotta el a kissé egyszerű, ám táncoltatós Postcards-ot, majd a Coz I Luv You Slade-feldolgozás alatt a tömegbe vetette magát egy kis body surfingre.

James Blunt

Az egész koncertet ez a furcsa kettősség járta át: egyrészt ott volt a You’re Beautiful tömény giccse, ahol az énekes feje a kivetítőn virágszirmok között lebegett, másrészt pedig a stage divingig fajuló óvatos duhajkodás, valamint a Robin Schulz-cal közös OK pumpálása. Az ötvenéves énekes amolyan laza csávóként pörög a színpadon, a ráadásban még a zongorája tetejére is felmászott szörfözni. Ennek ellenére, számomra továbbra sem tudja levetkőzni a korábbi lírai dalok túlzott lelkizését. A közönség azonban láthatóan vette a lapot: az ülőhelyeken több idősebb ember tapsolt lelkesen, a tánctéren sokan összebújva táncoltak, és még egy fejhallgatós babát is láttam, aki békésen aludt a ringatózó anyukája mellkasán.

Szöveg: Farkas-Hajdú Eszter
Fotók: Török Hajni

Megosztás:
További koncertek

2024. május. 12. vasárnap, 12:40

2024. április. 13. szombat, 14:07

2024. április. 09. kedd, 20:04

2024. április. 08. hétfő, 22:51

2024. március. 31. vasárnap, 22:31

2024. március. 24. vasárnap, 23:26

2024. március. 19. kedd, 22:25

2024. március. 11. hétfő, 17:56

2024. március. 09. szombat, 13:16

2024. március. 07. csütörtök, 15:56

Évfordulók

Joe Cocker (1944)

Cher (1946)

Schuszter Lóránt (1949)

Steve George (1955)

Vitamin (1972)

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták
© 2010. by NETFORUM