2020. augusztus. 09. vasárnap, Emőd napja van.
Ismét varázsolt a Szigeten a Florence + The Machine
Dátum: 2019. augusztus. 14. szerda, 17:00 Forrás: ZeneFórum Szerző: Hajdú Eszter
​Második alkalommal hódította meg a Sziget nagyszínpadát Florence Welch zenekara. Előtte a szintén brit Catfish and the Bottleman izzította be a közönséget. A Florence & The Machine nem okozott csalódást, ám hozzá képest az előtte játszó banda kissé középszerűnek tűnt.


A brit Catfish and the Bottleman nagyszínpados koncertje alatt nem tudtam kiverni a fejemből, hogy milyen tudatállapot kell ahhoz, hogy ilyen idióta módon nevezd el az együttesedet. Az újhullámos indie-, posztpunk zenekar nevének rejtélye egy gyors Google-keresés után meg is oldódott: Van McCann énekes egy ausztrál, sörösüvegeken játszó utcazenésztől kölcsönözte az egyedi, ám megjegyezhetetlen nevet.

Az Észak-Walesi Llandudno városában egy bed and breakfastben alakult banda fennállása óta messzire jutott az első, koncerthelyszínek parkolóiban tartott gerillakoncertektől: manapság már a Lollapalooza és a Glastonbury színpadán zenélnek. Mindezt teszik magabiztos pimaszsággal, talpig feketében. A Szigeten is sorra jöttek az andalító indie slágerek, a Longshots, a Kathleen és a Cocoon, ám hamar egysíkúvá vált a buli. Az emberek többsége így inkább újratöltötte sörös re-poharát vagy egymás csillámsminkjét igazgatta.

florence1_zf.jpg

A Florence & The Machine legutóbb négy éve járt a Szigeten és már akkor lenyűgözött mindenkit. A légies mozdulatairól ismert, a színpadot mindig körbepörgő Florence Welch most egy teljesen áttetsző, az angliai századelő kissé modernizált ruháját selyem fehérneművel spékelte meg. Az erő azonban mégsem a ruhában vagy a vetített díszletben, hanem a hangjában volt. Kíséret nélkül csendült fel a High As Hope című 2018-as albumról a June és a közönség azonnal hipnózis alá került.

florence6_zf.jpg

A vörös hajú, mezítláb táncoló énekesnő hangja az egész Nagyszínpad előtti teret betöltötte. Ezt követően az új lemez nagy slágere, a Hunger következett, amelyben az amúgy zárkózott Florence meglepő őszinteséggel énekelt étkezési zavarairól. A Ship To Wreck alatt már mindenki egy helyben ugrált, a tetőponton azonban a zenekar megállt és visszavett: a Patty Smith ihlette Patricia hárfakísérettel libabőröztetett.

florence3_zf.jpg

A Dog Days Are Over előtt az énekesnő először királynői udvariassággal kérte a közönséget, hogy szakadjon el okostelefonjaitól, majd egy f*ck szócskával is ráerősített az üzenetre. Már-már hihetetlennek tűnt, hogy az emberek valóban ugrálva és mosolyogva élvezték a koncertet és nem egy képernyőn keresztül nézelődtek. A mobilmentesség azonban nem tartott sokáig: a Delilah és a What Kind Of Man alatt mindenki meg akarta örökíteni és érinteni a tömeg előtt futó, korlátra felmászó Florencet.

florence5_zf.jpg

A ráadásban a lassú No Choir után a Big God alatt a teljesen átszellemült énekesnő a földre vetette magát, majd összegyűjtötte a berepülő virágokat és egy közös éneklésre hívta az embereket. A közönség így teljesen Florence-re hangolódva, a Shake It Offal zárta le a koncertet.

szöveg: Hajdú Eszter, képek: Florence + The Machine Facebook

florence4zf.jpg

Megosztás:
További hírek

2020. augusztus. 05. szerda, 12:51

2020. augusztus. 04. kedd, 15:05

2020. július. 28. kedd, 20:55

2020. július. 24. péntek, 11:51

2020. július. 20. hétfő, 11:45

2020. július. 18. szombat, 12:37

2020. július. 16. csütörtök, 10:14

2020. július. 10. péntek, 12:29

2020. július. 09. csütörtök, 19:30

2020. július. 06. hétfő, 11:01

Évfordulók

Lukács Ervin (1928)

Jack De Johnette (1942)

Delhusa Gjon (1953)

Benjamin Orr (1955)

Greg Chaisson (1958)

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták
© 2010. by NETFORUM