2020. augusztus. 13. csütörtök, Ipoly napja van.
Miért lesz jó az idei Pannónia Fesztivál?
Dátum: 2013. május. 10. péntek, 15:25 Forrás: ZeneFórum Szerző: evy
A magyar fellépők közül vidéki és pesti illetőségűeket is válogattak a szevezők, és megkérdezték tőlük, mivel készülnek a május 16. és 19. között megrendezésre kerülő Pannónia Fesztiválra. A SKAtch, az Ivan&The Parazol, az Irie Maffia, az Intim Torna Illegál és a 30Y is melegít már az eseményre: az év első hazai fesztiválja, közel van a Balaton, ez bizony nemcsak a közönségnek lehet pozitív. Lássuk, mit szeretnek ők a Pannóniában!Az egyébként Pécsről indult, de hamar az ország egyik legnépszerűbb koncertzenekarává érett 30Y tevékenysége egyre szélesebb körű: klubokból az MTV nemzetközi mezőnyéig tornászták magukat. A zenekar számára a Pannónia Fesztivál nemcsak nyárindító lesz 2013-ban, de az egyetlen fesztivál, ahol találkozhatunk velük. Ráadásul külön programmal, a Szentimentáléval lépnek majd színpadra május 19-én a Hóóórukk Hütte aznapi egyetlen programpontjaként. Lévai Balázs rendező, a Szentimentálé művészeti vezetője előzetesen annyit árult el, hogy „a PAFE komoly kihívás a 30y-nak és a Szentimentálé programnak. Korábban ezzel a műsorral csak intim terekbe, színházakba, hangversenytermekbe vagy ülőhelyes városi koncertekre mentünk, igazi rockfesztiválra nem. Most viszont mi zárunk egy nagy eseményt. Olyanok leszünk, mint dráma végén a katarzis: levegő kifúj, őrület véget ér, feszültségek kipörögnek - csak a dal marad, ami elrepít. Finálé a'la 30y”.

A 2008 óta aktív szegedi illetőségű, ska zenét játszó SKAtch, még mondhatni tapasztalatlanul érkezik a Balatonhoz, de Rack András szerint a srácok nagyon várják a szombati Hóóórukk Hüttés tombolást, és továbbra is tartják magukat ahhoz, hogy pörgős számokkal hevítsék a közönséget. „Ez az első PaFénk, de azért már hallottunk róla nem is keveset, például azt, hogy a közönség nagyon hálás arrafelé. Mivel első fesztivál a szezonban, ezért tuti, hogy a legelvetemültebb arcok lesznek ott, ez meg jó bulit jelent. Hajnalban játszunk, ez mindig jól szokott elsülni, olyankor már ugrálni akarnak az emberek, a mi zenénkre meg lehet. Másnap Szegedre hazafele egy kis balatoni fürdőzés-hekkezés tuti belefér!”

Az Ivan&The Parazol a záró napon a Zipz Shoes Nagysátor színpadán lesz majd megtalálható fél kilenc magasságában. A banda Amerikában hangolt a hazai fesztiválszezonra, de azt nem árulták még el, milyen extrával készülnek Szántódpusztára. A jól bevált recept persze változatlan: a 21. századi beat muzsika a ’60-70-es évek new wave műfajaival keveredve mindenhol garancia az óriási bulira! „Mindig nagyon várjuk a Pannónia Fesztivált, az év első napsütötte fesztiválját. Tavaly játszottunk először, akkor már délután is remek volt a hangulat. Idén ráteszünk még egy lapáttal, ki fognak gyulladni a rock 'n' roll rakétái. A koncertre nemcsak az első lemezünk dalaival, hanem más érdekességgel is készülünk, de ez még titok!”

Élő Márton az Irie Maffia képviseletében ugyancsak kedvet csinált a vasárnapi PaFés koncertjükhöz. Az együttes nemrég jelentette meg legfrissebb albumát Nagyon Jó Lesz címmel, a lemezbemutató turné pedig javában tart. Mivel tudják még mindezt megfejelni? „Az idei évre a terveink közt szerepel jó pár koncert, egyetemi napok, illetve városi rendezvények, ahol kifejezetten lemezbemutatót tartottunk még áprilisban és májusban. A Pannónia Fesztiválon szerintem már nem lemezbemutatóként fog megjelenni a programunk, hanem egy teljes showt gyúrunk belőle. Annyi lesz a különbség igazából, hogy addig még először eljátsszuk az új lemezt, és aztán a régi számokat. A PaFéra fogunk csinálni egy olyan műsort, amiben ez már keveredve van. Ez lesz a nyári szezonnyitó.”

Az I-betűs csapatoknál maradva következzen a haza zenekarok legőrültebb rockját játszó Intim Torna Illegál! Dalszövegeiket a fél ország ismeri és szereti, úgyhogy kizárt, hogy kimaradjanak a PaFe listájából – Szántódpusztán is kívül-belül megmozgatnak mindenkit! „A Pannónia Fesztivál mindig kezdete a szezonnak, az első fesztivál ahol átérezhető a hangulat! Hangerő, csajok, szól a színpadokról a zene és rugdosod a műanyag poharakat az úton! Elkezdődött!!!!! Nagyon várjuk  a Pafét, most először ITI a Nagyszínpadon!!! Tavaly  egy sátorban voltunk, és ahogy mondják, a csilláron is emberek lógtak, akkora nagy buli volt. A 2013 tavaszi turné után a Pannónián mutatjuk be a nyári fesztivál programunkat sok meglepetéssel - egyelőre csak ennyit mondhatok, mert különben nem lesz meglepetés! Találkozunk május 18-án a Nagyszínpadon 18 órakor.”

De hol van az még? Nem is olyan messze! Már csak néhány nap választ el minket a több mint 150 haza fellépőt és külföldi kiválóságokat felvonultató Pannónia Fesztivál kezdetétől. Beszereztétek a jegyeket?


Jegyárak

Négynapos bérlet: 7.900 Ft

Napijegy: 3.900 Ft

Két koncert között nemcsak a gyönyörű helyszínt élvezhetik a fesztiválozók, de különböző civil szervezetekkel is találkozhatnak Szántódpusztán. Számos munkavállalással kapcsolatos ötlettel várja az érdeklődőket az IAESTE Hungary, vagyis a Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete. A HANGMESTER.HU jóvoltából kipróbálhattok majd professzionális hangszereket, a Nem Adom Fel alapítvány pedig a fogyatékkal élők számára készült segítő eszközöket mutatja be. A felsőoktatásban tanulók és dolgozók mindenképp látogassanak el a Campus Hungary Programhoz, hiszen külföldi ösztöndíjak tömegével várják a kifelé kacsintgatókat. Folyamatosan látogatható lesz a PAFE területén a funfair XXL hinta, és egész nap játékok, rapid randi, csocsó, flipper szórakoztatja majd a tombolásban megfáradt fesztiválozókat. Lesz ezen kívül még Quiz Night, óriás társasjáték és óriás keresztrejtvényfejtő, hogy a test és a szellem egyaránt megdolgozzon a pihenésért.

PAFE-bérlettel olcsó szállásfoglalásra és utazásra is van lehetőség! A balatonföldvári Anna-Mária Villában a balaton@campusclub.hu címen lehet kedvezményesen foglalni, az odajutás pedig vonattal a legkedvezőbb, ugyanis a MÁV Start Zrt. a helyszínen lepecsételtetett menetjegyeket a visszaútra is érvényesnek fogadja el. Ráadásul a Budapest és Nagykanizsa felől érkezőkre tekintettel több gyorsvonat is megáll majd Szántódon a fesztivál ideje alatt.

Hasznos oldalak:

http://www.pannoniafesztival.hu/
http://www.facebook.com/pannoniafesztivalMegosztás:
További hírek

2020. augusztus. 05. szerda, 12:51

2020. augusztus. 04. kedd, 15:05

2020. július. 28. kedd, 20:55

2020. július. 24. péntek, 11:51

2020. július. 20. hétfő, 11:45

2020. július. 18. szombat, 12:37

2020. július. 16. csütörtök, 10:14

2020. július. 10. péntek, 12:29

2020. július. 09. csütörtök, 19:30

2020. július. 06. hétfő, 11:01

Évfordulók

Pete York (1942)

Sheila Ann Armstrong (1942)

Kathleen Battle (1948)

Cliff Fish (1949)

Dan Fogelberg (1951)

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták
© 2010. by NETFORUM