2020. augusztus. 10. hétfő, Lőrinc napja van.
Magashegyi koncerttel nyit az Akvárium
Dátum: 2014. március. 20. csütörtök, 12:02 Forrás: ZeneFórum Szerző: evy
​Különleges produkcióval készül az Erzsébet tér nyitóeseményére a Magashegyi Underground: nagy sikerű szimfonikus koncertsorozatuk "ráadását" láthatja a közönség az Akvárium klub nagytermében, új dalokkal, valamint Beck Zoli (30Y) közreműködésével.A koncert gerincét a Művészetek Palotájában korábban három alkalommal is teltházat vonzó előadás dalai adják - amelyet a csapat tavalyi albuma mellékleteként DVD-n is kiadott -, ezt egészítik ki néhány meglepetéssel. Az est igazi exkluzivitását Beck Zoli vendégszereplése adja: bár a csapat és a 30Y frontembere közösen "jegyezték" 2013 egyik legnagyobb rádiós slágerét - Árnyékok - Budapesten első ízben adják elő közösen a szóban forgó dalt. Zoli saját repertoárjából is előkerül egy-egy dal, de hogy mi, az maradjon meglepetés! A csapat legutóbbi, Tegnapután című lemezére jelentősen rányomta a bélyegét a szimfonikus hangzás, így a dalok többsége erről a lemezről kerül ki, a korábbi szimfonikus átirataik közül pedig azokat is hallhatja majd a közönség, amelyek a legnagyobb tetszést aratták, így a Szerelemtabletta, a Rázz fel és a Nyár, némafilm biztosan felcsendül majd.
 
A koncerten már összeszokott csapatként áll színpadra csaknem ötven zenész, hiszen most is a Harmónia Garden Orchestra, a Talamba Ütőegyüttes és a Discantus Énekegyüttes tagjai közreműködnek a műsorban. A dalok szimfonikus áthangszerelése ezúttal is Subicz Gábor, a Pannonia Allstars Ska Orchestra trombitása és Grünvald László, a Talamba Ütőegyüttes tagja, a koncert karmesterének munkája.

Az utolsó, gödöllői szimfonikus koncertnél még nem is sejtette a zenekar, hogy ilyen hamar újra színpadra állíthatja ezt a produkciót.

"Fél éve azt éreztük: elengedjük ezt a  produkciót. – meséli Bocskor Bíborka, a zenekar énekesnője. - Nagyon szerettünk színpadon lenni ezekkel az emberekkel, ezekkel a hangokkal, örültünk, hogy sikerült rögzíteni a legutóbbi koncertet, azt hittük, ez a dvd marad, és tényleg nem lesz több koncert. Ez a mostani lehetőség meglepett és jól esett, örülünk neki,  nagyon készülünk és várjuk. "

Bár közhelynek hangzik Bíborka mégis azt gondolja, hogy minden koncert más, még akkor is, ha esetlegesen tartalmilag nem is változik a műsor.

"A helyszín is meghatározza, az aznapi időjárás, a zenekar jelenlegi hangulata, a megújult érzéseink...A zenekar sajátja, hogy soha sem tud valamit hosszú ideig egy formában hagyni, folyamatosan gondolkodunk, átformázunk, újraértelmezünk, más utakat keresünk" – folytatja az énekesnő.

Minden zenekarnak nagy álma, hogy egyszer sikerüljön egy szimfonikus produkciót  összehoznia. Bíborka számára azonban nemcsak zeneileg különleges egy ilyen koncert.

"A figyelem, a közös fókusz, az, hogy amikor ennyi ember van együtt, és egy dolgot akar mindenki, ilyenkor erőt vesz rajtunk egy dinamikus nyugalom. A hallgatóktól/nézőktől is jön ilyenkor egy nagyon erős figyelem és nyitottság, amit nagyon jó tapasztalni."

A Magashegyi Underground most először Budapesten is előadja élőben Beck Zolival az Árnyékok duettet. Ennek azonban nemcsak a közönség örül…

"Azt a közös tevékenységet, amit annyira szeretek nem is lehet munkának nevezni, inkább mondanám együttműködésnek. Zolival általában könnyű, spontán, őszinte, és inspiráló alkotni, színpadon létezni. Nagyon sokat lehet tőle tanulni – meséli Bíborka. - Nagyon intuitívan készült el az Árnyékok, reméltük, hogy fogják szeretni és tudnak csatlakozni a dal érzés- és szövegvilágához, de azt, hogy ennyien fogják énekelni koncerteken, és ilyen sokat játsszák majd a rádiók, azt nem gondoltuk. A napokban rögzítettük a Tegnapután című dalt közösen, egy fantasztikus filmes csapattal, vonósnégyessel, két gitárral kiegészülve, amely hamarosan látható, hallható lesz."
Magashegyi Underground Szimfonikus Remix Koncert feat. Beck Zoli (30Y)

Akvárium NagyHall, Budapest, V- Erzsébet tér
2014. március 30. 21 óra
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1392491347690268/


Megosztás:
További hírek

2020. augusztus. 05. szerda, 12:51

2020. augusztus. 04. kedd, 15:05

2020. július. 28. kedd, 20:55

2020. július. 24. péntek, 11:51

2020. július. 20. hétfő, 11:45

2020. július. 18. szombat, 12:37

2020. július. 16. csütörtök, 10:14

2020. július. 10. péntek, 12:29

2020. július. 09. csütörtök, 19:30

2020. július. 06. hétfő, 11:01

Évfordulók

Bobby Hatfield (1940)

Mick Clarke (1946)

Ian Anderson (1947)

Patti Austin (1948)

Joe Perry (1950)

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták
© 2010. by NETFORUM