2022. október. 02. vasárnap, Petra napja van.
Disztópikus sci-fi világba kalauzol minket a Bastille új albuma
Dátum: 2022. február. 04. péntek, 14:38 Forrás: Universal Szerző: evy
Embernek maradni egy digitális világban - nagyjából így foglalhatnánk össze a brit zenekar legújabb lemezének fő témáját. Egy borzasztóan népszerű probléma, amely a pandémia miatt csak még szembetűnőbb lett, és amelyiről szerintük nem lehet eleget beszélni.


Bár Dan Smith és zenésztársai már a covid előtt elkezdtek dolgozni az új dalokon, a tény, hogy jó ideig csak képernyőn láthatták egymást és barátaikat, ismerőseiket, még inkább ráerősített koncepciójukra.

„Egy olyan, apokaliptikus szakaszban készültek a számok, amikor mindenki otthon volt, a kijelzőink bűvöletében éltünk, és egyre nehezebb volt megkülönböztetni a valóságot a fikciótól. A deep fake és a fake news korában töltjük napjainkat, hazug világvezetők között. Az online térben viszont azok lehetünk, akik csak szeretnénk. Az pedig, hogy ez milyen hatással van a személyiségünkre és az emberi kapcsolatainkra, óriási és lenyűgöző dolog” – mondja Smith.

A Give Me The Future egy varázslatos sci-fi világba kalauzol minket, amelyben elmosódnak a határok: minden dal egy álomkép, amelyben időben előre- és visszautazhatunk, bárkik lehetünk, bármit csinálhatunk, és olyan technológiákkal szórakozhatunk, amelyek segítségével a saját képzeletünkben kalandozhatunk.

A lemezről több dal is megjelent előfutárként, amelyekhez izgalmas klipek is készültek. A Thelma + Louise videójának például rendezője és producere is magyar (Simon Balázs és Barbalics Máté); a No Bad Days társrendezője pedig Dan Smith. „Nagyon izgalmas érzés volt, hogy végre én is a rendezői székben ülhettem, és borzasztóan büszke vagyok erre a kisfilmre, amit készítettünk. Világéletemben megszállottan rajongtam a filmekért, szóval egy álmom vált valóra. Rengeteget tanultam és csodálatos kihívások elé állított ez a munka” – mesélt az alkotói folyamatról. Smith filmek iránti rajongása a klipben is megmutatkozik, felfedezhetők benne például a Metropolis, az Ex Machina, vagy a Mátrix behatásai. A Shut Off The Lights videója pedig tökéletesen bemutatja az album koncepcióját, a dal pedig Paul Simon Graceland című legendás albuma előtt tiszteleg.

A lemezen egyébként egy spoken word szerzemény is szerepel (Promises), amihez az Emmy-díjas színész, zenész, író, producer és aktivista, Riz Ahmed adta a hangját.

Bár a zenekar tagjai már írtak más előadóknak is számokat, ez volt az első alkalom, hogy saját albumukon társproducer és -dalszerző is dolgozott. Ráadásul rögtön többen is: Ryan Tedder (a OneRepublic frontembere, aki többek között Taylor Swiftnek és Paul McCartney-nak is írt dalokat) mellett Rami Yacoub (Lady Gaga, Britney Spears) és több brit dalszerző (Jonny Coffer, Plested és Dan Priddy) is dolgozott a zenekarral.

A Give Me The Future elérhető minden digitális platformon és fizikai formátumban a boltokban.

Megosztás:
További ajánlók

2022. szeptember. 20. kedd, 18:41

2022. szeptember. 19. hétfő, 16:27

2022. szeptember. 17. szombat, 12:54

2022. augusztus. 26. péntek, 11:58

2022. augusztus. 21. vasárnap, 16:26

2022. július. 01. péntek, 16:22

2022. május. 27. péntek, 11:03

2022. május. 13. péntek, 13:28

2022. május. 02. hétfő, 16:45

2022. április. 20. szerda, 14:57

Évfordulók

Frankl Péter (1935)

Antonius Gerardus Michael Koopman (1944)

Mike Rutherford (1950)

Sting (1951)

Bokor Jutta (1955)

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták
© 2010. by NETFORUM