2024. július. 13. szombat, Jenő napja van.
​Szabad az út – az Open Road Days főszervezőjével beszélgettünk
Dátum: 2024. június. 27. csütörtök, 10:03 Forrás: ZeneFórum Szerző: Farkas-Hajdú Eszter
Belvárosi élménymotoros felvonulás, járműsimogató, elektromos gyerekmotorok, motoros és BMX kaszkadőr show, Ugly Kid Joe és Tankcsapda – négy zenei és számos szakmai programhelyszínnel várja a motorok szerelmeseit az Open Road Days. A június 27-29. között a Műegyetem rakparton szervezett összmotoros fesztivál kapcsán Hankó Ákos főszervezővel beszélgettünk.  


- Több évtizedes múltja van az Open Road-nak. Milyen életérzést képvisel az esemény?


Hankó Ákos: Egy régi hagyományra tekint vissza a most megvalósuló Open Road Days: több mint húsz évvel ezelőtt volt az első legnagyobb magyarországi motoros találkozó Alsóörsön. A találkozóknak a Covid és a tulajdonosváltás vetett véget, és most itt már nem lehet megvalósítani a fesztivált. Ettől függetlenül, az open road, hogy nyitott az út mindenki felé, egy fontos gondolat a közlekedésben. Valamilyen szinten mindenki közlekedik, így mindenki érintett. Mi motorosok vagyunk, ez adja meg a szabadságot az életben. Ezt a szabadság érzést próbáljuk lehetővé tenni a résztvevőknek.


- Hogyan érkezett meg a fesztivál Budapestre?

: A Harley Davidson szalon központja Budapesten van. Az összes motoros találkozó vidékre tart, így ez a fesztivál hiánypótló. Látványosságot és felüdülést ad a városban lakóknak. A helyszínválasztásnál igyekeztünk minél közelebb kerülni a belvároshoz, a Műegyetem rakpart egy különleges környezetet ad.

- A pénteki és a szombati napon a kaliforniai Ugly Kid Joe és a Tankcsapda szolgáltatja a zenét. Miért rájuk esett a választás?

: A motorozáshoz és az ember szabadságának megéléséhez mindenképpen hozzátartozik a szórakozás. Ennek egyik legjobb módja a zene. Az Ugly Kid Joe Kaliforniából hozza el ikonikus zenéjét, ami a kilencvenes évek óta mindenki fülében visszhangzik, még ha nem is tudja, ki az előadó. A Tankcsapda pedig sokunk fiatalkorának és a mostani fiatalok zenekara. Egy olyan szókimondást és életérzést közvetít, ami nagyon sok embernek tetszik. Az Open Road Days értéket szeretne közvetíteni, így úgy is hirdettük meg, hogy motoros fesztivál nem csak motorosoknak. A jó zene találkozása a motorozás feelingjével sokaknak, még azoknak is, akik nem motorosok, lehet érdekes.

Ugly Kid Joe live

- Kiemelt fókuszt kapnak a kicsiknek tervezett programok. Miért tartjátok ezt fontosnak?


: Az open roaddal az élménymotorozást hirdetem, amikor élmény motorozni és élmény megérkezni. Az élménymotorosok jó része pedig már nem a fiatalságát tapossa, hanem az élet valódi értékeit akarják megélni családjával. Nekem három gyerekem van, és ahová motorosként elmegyek, szívesen viszem magammal a családomat. Az Open Road Days mindkét napján Harley-Davidson szimulátorokkal, elektromos kismotorokkal és KRESZ parkkal készülünk a legkisebbeknek.

Hogyan kerül a motoros programok közé BMX-es kaszkadőr show?

: Igazából minden, ami két kerék, teljesen beleillik az open roadba. Mind kerékpárral és motorral olyan stunt jellegű programokat lehet csinálni, ahol a fellépők a közönség számára elképesztő dolgokat mutatnak be. Lesznek kaszkadőr bemutatók első- és hátsó keréken, majd ugyanezt kerékpáron is megmutatjuk. Ez nem jelenti azt, hogy ezt a közúton bárkinek utánoznia kéne (nevet).


- A fesztivált két közös motoros túra foglalja keretbe. Ezekről mit lehet tudni?

: Arról nem szabad megfeledkezni, hogy a motoros legjobban motorozni szeret. Az első csütörtöki napon Balatonakalinál egy közös motorozással emlékezünk meg egy régebbi Open Roadon történt halálos balesetre. Ez egy zártkörű nap lesz, kimondottan motorosoknak. A másik körúton egy nagyváros zajába hozunk motoros felvonulást: a budai rakparton haladva csodáljuk meg a Parlamentet, majd a Margit-hídon áthajtva fordulunk az Andrássy útra és teszünk egy kört a Hősök terén, végül a kiskörúton érkezünk a fesztivál helyszínére. Ez élményt ad a résztvevő motorosok mellett a város lakóinak is.

- Többször említetted az élménymotorozást és a közösség fontosságát. E célból alakult az Open Road Riders Community. Mesélnél róla egy kicsit?

: Az Open Road Riders Community egy nem formális szervezet, amely célja az élménymotorozás hirdetése és programok szervezése. A motoros szezont egy felvonulással és közös bulizással nyitjuk, egész Magyarországon átívelő 800 km-es túrát szervezünk, emellett az Open Road Days is ebbe a sorba illeszkedik. Nyáron továbbá több open road rideot hirdetünk, ahol az ország különböző tájaira motorozunk egy közösségként.

Open Road Days

- Három szóban hogyan írnád le az Open Road Dayst?

: A szabadság mindent elmond. Szabadság az úton, szabadság az életben. Szabadság. Közösség. Élmények.


Megosztás:
További koncertek

2024. július. 05. péntek, 16:22

2024. június. 25. kedd, 19:26

2024. június. 22. szombat, 14:38

2024. június. 20. csütörtök, 14:58

2024. június. 17. hétfő, 13:40

2024. június. 14. péntek, 11:37

2024. június. 13. csütörtök, 11:57

2024. június. 10. hétfő, 22:12

2024. június. 10. hétfő, 11:47

2024. június. 08. szombat, 10:00

Évfordulók

A mai napon nincs megjelenítendő évforduló!

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták
© 2010. by NETFORUM