2024. június. 14. péntek, Vazul napja van.
Harry Draper interjú a Seafret új albumáról
Dátum: 2024. április. 12. péntek, 20:46 Forrás: ZeneFórum Szerző: Farkas-Hajdú Eszter
A Seafret brit akusztikus-folk duó története 2011-ig nyúlik vissza, amikor Jack Sedman és Harry Draper útjai keresztezték egymást egy open mic esten. A találkozást követően hamar közösen kezdtek zenélni, és együttműködésük három nagylemezt és világkörüli turnékat hozott. Az április 25-ei Dürer kertes koncertjük apropóján a tavaly megjelent lemezükről, az apaságról és a turnézás fáradalmairól kérdeztük Harry Draper gitárost.


– Pár napon belül kezdődik az európai turnétok. Milyen érzések kavarognak benned?
Harry Draper:
– Még otthon vagyunk, de már alig várjuk, hogy elinduljunk. Ezt a turnét sajnos el kellett halasztanunk tavaly év végéről, mert a gyerekeim betegek lettek. Most már jobban vannak, így teljes gőzzel készülünk. Nagyon izgatottak vagyunk.

– Mit szeretsz legjobban a turnézásban?
H.D.:
Az utazást. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy láthatom a világot és ezt még a munkámnak is hívhatom. Minden város másmilyen. Például imádom Budapestet, jól éreztem ott magam, de teljesen más, mint Prága vagy Németország.

– Nem fárasztó egy- vagy kétnaponta továbbutazni egy másik városba?
H.D.:
– Nagyon fárasztó, de megéled és megcsinálod. Nagyon jól kijön a csapat, ez sokat segít. Hozzá vagyunk szokva a fáradtsághoz, mivel évek óta csináljuk (nevet). Majd pihenünk, ha hazaértünk.

– Több alkalommal játszottatok már Magyarországon. Milyen emlékeid vannak az emberekről és a bulikról?
H.D.:
– Csodálatos, hangos közönség vagytok, akik imádnak velünk énekelni. Emlékszem az első budapesti koncertünkön teljesen elképesztett a tömeg reakciója a zenénkre. Ez az, amit mindig várunk és ezért csináljuk az egészet.

– Eszedbe jut bármi vicces emlék?
H.D.:
– Húúú, biztos sok volt, sokat szórakoztunk (nevet)! Mindenkinek más emlékei vannak, ez egy hatalmas tapasztalás. Minden koncert másmilyen, új emberek, teljesen egyedi élmény.

– A tavaly áprilisban megjelent új albumotok, a Wonderland címet viseli és átível a Seafret egész történetén. Honnan hová jutottak el szerinted?
H.D.: – A lemezt a Covid lezárásokkor kezdtük el. Először el akartuk halasztani az egészet, de aztán a kijárási korlátozások alatt rengeteg időnk lett, sose volt még ennyire szabad pár hónapunk. Amikor lefoglal a turnézás, nehéz az elmúlt időszakot végiggondolni és reflektálni rá, most viszont minden adott volt hozzá. Így szinte az összes dalt átitatja a nosztalgia. Különösen a Wonderland című dalt, ami gyerekkorunk gondtalan világába repít vissza. Olyan jó lenne visszatérni ide és újra átélni ezt az érzést. Emellett ez az első album, amin én vagyok a producer, így különösen fontos számomra.

seafret_flyer_zf.jpg

– Hogyan zajlott az albumkészítés folyamata? Miben volt másabb, hogy te voltál a producer is?
H.D.:
– Teljesen más volt, mint korábban, hiszen most nem tudtunk együtt lenni. Ültem a házam hátsó szobájában és készítettem a dalokat, majd küldtem át Jacknek, aki hozzátette a dalszövegeit. Már volt 6-7 majdnem teljesen kész dal is, mire végre találkozni tudtunk és felvettük a végső anyagot.

– Mik voltak a fő hatások a lemezen?
H.D.:
– A visszatekintés és a nosztalgia. Vissza tudtunk tekinteni arra, hogy mit értünk el, mit tapasztaltunk és miken mentünk keresztül az elmúlt években.

– Melyik dal jelenti a legtöbbet számodra?
H.D.:
– A Pictures, ami arról szól, milyen apának lenni, milyen az élet csodás pillanataiba kapaszkodni. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy szülő lehetek.

– Milyen terveitek vannak az európai turné utánra? Mikorra várható egy újabb album?
H.D.:
– Idén már nagyon sokat voltunk stúdiózni, úgyhogy amint vége a turnénak, folytatjuk. Jönnek az új dalok, az új zene. Hogy pontosan mikor, azt még én magam sem tudom.

– Mit várhatunk tőletek a budapesti koncerten?
H.D.:
– Nagyon izgatottak vagyunk, mivel lassan egy éve nem turnéztunk. Úgyhogy már rajtra készen állunk, jó buli lesz.

Farkas-Hajdú Eszter

Megosztás:
További koncertek

2024. június. 13. csütörtök, 11:57

2024. június. 10. hétfő, 11:47

2024. június. 05. szerda, 10:15

2024. június. 03. hétfő, 09:55

2024. június. 01. szombat, 14:42

2024. május. 21. kedd, 13:02

2024. május. 17. péntek, 22:48

2024. május. 12. vasárnap, 12:40

2024. május. 05. vasárnap, 12:44

2024. április. 26. péntek, 21:27

Évfordulók

A mai napon nincs megjelenítendő évforduló!

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták
© 2010. by NETFORUM