2019. augusztus. 26. hétfő, Izsó napja van.
Hét vájt fülű: Abszolút Hallás Blues Band
Dátum: 2002. március. 18. hétfő, 00:00 Forrás: ZeneFórum Szerző: Szabó Dénes
Heten vannak, mint a gonoszok. Nyomják a bluest, és ha kedvük tartja a hallgatóság nem kis megrökönyödésére németül is konferálnak. Hárman énekelnek és ketten szaxiznak. Régi arcok. Keszthelyi Lászlót, az Abszolút Hallás Blues Band basszusgitárosát kérdeztem egy pár aktuális dologról.
– „Szerény” nevetek van, honnan ered, ki találta ki? Keszthelyi László: – Az Abszolút Hallás Blues Band nevet Peller György, a zenekar alapítója találta ki, a „zenei kifejezésből” kiindulva, immáron 6 évvel ezelőtt. – Milyen stílusú dalok alkotják a műsorotok gerincét? K.L.: – Többnyire blues alapú zenék, de jazz-rockot, rockot is játszunk, ahogy vannak a repertoárunkban punkos számok, sőt raggae is. – Ki írja a saját számaitokat? K.L.: – Többnyire együtt írja a csapat a zenét egy alapötletből kidolgozva. Számaink túlnyomó része Peller György szerzeménye, de mindenki hozzáteszi egyéni elképzeléseit, sőt van olyan ötlet, amelyet nem zenekartagtól származik, mi csak megzenésítettük.
– Mit kell tudni a nemrég megjelent lemezetekről? K.L.: – 2000-ben vettük fel az anyagot a solymári Zafír stúdióban. Eredetileg csak egy demot akartnuk készíteni, de a hangmérnök - miközben keverte az anyagot - mondta, hogy túl jó demonak, szerinte kiadható az anyag, ezért úgy döntöttünk, hogy hivatalosan is megjelentetjük. Először 200 példányban jött ki, ami mára gyakorlatilag elfogyott, így a nagy érdeklődésre való tekintettel utána kellett rendelnünk belőle. – Mikorra tervezitek egy új anyag felvételét? K.L.: – Egyelőre énekes-váltás lesz a zenekarban, ezért új számainkat is át kell írnunk, majd meglátjuk. Viszont egyre több koncertünk van, hála egyre szélesedő rajongótáborunknak, s ezek szervezése köti le leginkább most időnk nagy részét. – Milyen nagyobb rendezvényen vagy klubban lehet benneteket a közeljövőben látni? K.L.: – A fővárosban a Blues Alley pubban játszunk minden hónap utolsó péntekén. Rendszeresen játszunk Budapest környékén az egész Pilisi-medence szinte összes községében és városában, de például egy motoros fesztiválon is föl fogunk lépni Szalkszentmártonban, továbbá beadtuk a jelentkezésünket a Szigetre is. Az Abszolút Hallás Blues Band elérhetőségei: Dr. Peller György: jegyzo@pilisszentivan.hu Keszthelyi László: lkeszthelyi@hotmail.com

Megosztás:
További interjúk

A hírgyűjtő konténer/kategória nem tartalamaz tartalmakat.

Évfordulók

Lester Lanin (1911)

Georgia Gibbs (1926)

Vic Dana Buffalo (1942)

Jet Black (1948)

Valerie Simpson (1948)

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták
© 2010. by NETFORUM