2021. június. 20. vasárnap, Rafael napja van.
Neonszínekben pompázik az Erasure
Dátum: 2020. június. 23. kedd, 13:15 Forrás: ZeneFórum Szerző: Janurik János
A neonról sokaknak egyből a ’80-as évek tarkán feltűnő ruhái, a színes sminkek és a dübörgő popzene jutnak eszébe. A neon egyaránt feltűnt mindenfajta könnyűzenei stílusban: a harsány diszkó-popban, a hűvös szinti-popban, a vagány utcai rapben, a nonkonformista punkban, de még a giccsmetálban is. Talán ebből a „neon mindenkié” gondolatból merített új albuma címadásánál az Erasure is, akik augusztus 21-én jelentkeznek 18. sorlemezükkel.„A neon nem egy konkrét hely, hanem egy olyan helyszín, mely a képzeletünkben létezik, hogy aztán kivetíthessük a való világba. Lehet ez egy éjszakai klub, egy bolt, egy város, egy kávézó, egy ország, egy hálószoba, egy étterem – úgy általában véve egy hely. A lehetőségek helyszíne ez, amit meleg, sugárzó fény ölel körül. A zene az, ami minket ide elvezet” – nyilatkozta Andy Bell, amikor az Erasure The Neon címre keresztelt új anyagának névadásáról kérdezték. „A neon egyszerre ad számunkra melegséget és ragyogó fényességet a jelenben, melyben élünk. Összeköt a múltunkkal, és a jövőnkkel, miközben sugárzik belőle a remény. Gyönyörű helyeket termet, melyeket bebarangolhat a fantáziánk, összehoz minket, pislákolva és sugározva. A neon egy ünnepélyes világba vezet, most és mindörökké, fényt gyújt és éltet” – folytatta a gondolatmenetet az énekes, aki már 35 éve kelti életre hangjával a Vince Clarke-kal közös popszerzeményeket.

A két zenész utoljára 2017-ben adott ki új anyagot, a World Be Gone-t, melyről annak idején mi is tudósítottuk az olvasókat. Az album megjelenését követően közös turnéra indultak Robbie Williams-szel, majd egy évre rá saját jogon is színpadra álltak, és bemutatták legutóbbi nagylemezük, valamint az elmúlt 3 évtized legjobbnak ítélt dalait.

Erasure

Az elmúlt két évben Vince és Andy is saját projektjeikkel foglalkoztak. Clarke saját házi kiadójánál megjelentette a Brook nevű formáció debütáló CD-jét (Built You For Thought), valamint számos remixet készített. Bell pedig tovább szőtte zenei alteregójának, Torstennek a históriáját, és elkészítette a harmadik felvonást ebből az egyedi, popzenét is színházat ötvöző sorozatból, Torsten In Queereteria címen.

Volt hát miben kiélniük kreatív énjüket, mégis alig várták már a közös projektjük újraélesztését, hiszen mégis csak az Erasure kettejük legfontosabb zenei megnyilvánulása. „Mindig élvezetes dolog újra találkoznom Andy-vel” – nyilatkozta nemrégiben Vince. „Előre örülök ezeknek a találkozóknak. Soha nem unatkozunk egymás mellett. A kettőnk zenéje mindig az aktuális lelkiállapotunk pontos lenyomata. Ő most spirituálisan jó helyen volt, és ezzel magam is így vagyok – a szellemeinkben jó pontokra leltünk. Ezt hallani is lehet.” Andy a következő gondolatokkal egészítette ezt ki: „Az új albumunk munkálatai arról szóltak, hogy felélesszük a nagyszerű popdalok iránt érzett szeretetemet – remélem, kettőnk nevében is mondhatom: szeretetünket. Azt szeretném, hogy a srácok hallják majd ezeket a dalokat. Szeretném újból átadni azt az érzést, hogy a pop mindenkié.”

A The Neon című nagylemez munkálatai egyébként részben Atlantában, majd pedig Londonban folytak. A 10 tracket magában foglaló albumról június 4-én érkezett a beharangozó kislemez – Hey Now (Think I Got A Feeling) –, melyhez egy igazi „neonparádé” klip is készült.


A dalhoz természetesen remix-változatok is készültek, melyek június 26-ától válnak elérhetővé az online szolgáltatóknál. A The Neon album előrendelése pedig már elkezdődött. Ugyan a jelen helyzetben nehéz élő fellépéseket tervezni, de az Erasure várhatóan jövő tavasszal ismét turnéra indul, előbb az Egyesült Államokban, majd valamikor az ősszel, október környékén az Egyesült Királyságban. Ha lesz szó magyarországi, vagy valamelyik környező országban történő koncertről, azonnal értesítjük az olvasókat.

Hey Now (Think I Got A Feeling) remix bundle tracklista:

Hey Now (Think I Got A Feeling) [Philip George Remix Edit]
Hey Now (Think I Got A Feeling) [Daybreakers Remix Edit]
Hey Now (Think I Got A Feeling) [Nimmo Remix Edit]
Hey Now (Think I Got A Feeling) [Philip George Remix]
Hey Now (Think I Got A Feeling) [Daybreakers Remix]
Hey Now (Think I Got A Feeling) [Nimmo Remix]

The Neon tracklista:

Hey Now (Think I Got A Feeling)
Nerves Of Steel
Fallen Angel
No Point In Tripping
Shot A Satellite
Tower Of Love
Diamond Lies
New Horizons
Careful What I Try To Do
Kid You’re Not Alone

Megosztás:
További hírek

2021. június. 17. csütörtök, 11:38

2021. június. 15. kedd, 11:29

2021. június. 14. hétfő, 10:24

2021. június. 10. csütörtök, 15:23

2021. június. 09. szerda, 11:21

2021. június. 08. kedd, 15:52

2021. június. 07. hétfő, 13:09

2021. június. 03. csütörtök, 16:11

2021. június. 03. csütörtök, 15:56

2021. június. 02. szerda, 10:08

Évfordulók

Chet Atkins (1924)

Brian Wilson (1942)

Lionel Richie (1949)

Cindy Lauper (1953)

Takáts Tamás (1957)

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták
© 2010. by NETFORUM