2020. július. 08. szerda, Ellák napja van.
Punnany Massif: Fel #1
Dátum: 2013. május. 31. péntek, 20:45 Forrás: ZeneFórum Szerző: DéJvid
Két, itthon általánosan elfogadott tétel is megdőlt ezen az esőbe hajló kora nyári estén. A Punnany Massif még csak készülődött arra, hogy úgymond belengesse a megjelenés előtt álló új lemezét a Noé komplett bárkájának állatállományát is elnyelni képes PARK színpadán, de így is akkora tömeg jött össze, amiről valószínűleg minden tükör előtt teniszütővel pózoló zenészpalánta még felnőttkorában is csak álmodik.

Szóval – csakhogy visszautaljak a bevezető elejére – ezzel máris megdőlt két olyan tétel, amire hazánkban nagyon komoly és helyenként aggodalmas ábrázattal illik bólogatni kultúrkörökben. Miszerint: 1. Itthon igényes zenével nem juthatsz el sehova, és 2. Az emberek manapság már nem járnak koncertekre. Mi lett volna, ha járnak?! Merthogy nagyon komoly volt a teltház a két vasúti sínpár közé tuszkolt szórakozóhelyen. Mindez nem véletlen, hiszen a Punnany nevével mostanság többször lehet találkozni, mint keblekkel az éjféltől már nem annyira kódolt francia szexcsatornán.

Mielőtt azonban a húrokba, a dj pultba, a billentyűkbe, trombitába és megannyi hangszerbe csapott volna a szépszámú pécsi legénység, még bemutatták a sajtó képviselőinek a Fel album első harmadát. Merthogy igazodva a korszellemhez, vagyis, hogy ki hallgat manapság végig 12 dalt egyhuzamban, a srácok háromba szelték negyedik lemezüket, és első körben hét nótát (ami igazából hat) csurgatnak be a rajongók kiéhezett füleibe. A beszélgetésen megtudtuk, hogy az „anyag nagyon Punnany és nagyon 2013”, és az egész korongra úgy tekintenek, mint egy „tetten ért pillanatra”.

A munkába először vontak be külsős producert, méghozzá Takács Zoltán Jappánt, aki egyre több hazai lemeznél látja el a független fül feladatát (és akinél tökéletesebb Jávor Pál reinkarnációt még nem látott a föld – legalábbis kolléganőm szerint). A május 17-ei koncerten még csak két dalt raktak ki a terítékre Wolfie-ék (Szabadon, ABC), az igazi lemezbemutató majd a Szigeten lesz, ahol viszont a teljes anyagot elhúzzák. Felcser Máté bevallotta, hogy a Fel igazából rendes soralbumnak indult, aztán menetközben döntöttek úgy, hogy 6-7 számos adagokban jelentetik meg új hanghordozójukat. A tervek szerint a mostani F-et – vagyis az első lemezt – majd követi az E és az L is. De hogy mikor, azzal kapcsolatban még jósolni is csak nagyon óvatosan mertek PM-ék. De aki kellően türelmes és elvetemült, az majd a három lemez borítójából kirakhat egy plakátot, ami feltételezhetően minden szobafal büszkesége lesz, hiszen már az első adag csomagolása is igen szépre sikerült.

A nyár természetesen a fesztiválokról szól majd, és itt is készülnek különleges fogások. A VOLT-on 3 órás Punnany-házibulit tartanak, a Sziget lemezbemutatóként funkcionál majd, a Balaton Soundon pedig elektronikus hangszereléssel lehet majd a csodájukra járni. De aki így akar tenni, az készüljön fel: a tömeg garantált. Mondom, kész szerencse, hogy manapság az emberek már nem járnak koncertekre.


Megosztás:
További hírek

2020. július. 06. hétfő, 11:01

2020. július. 06. hétfő, 09:30

2020. július. 02. csütörtök, 12:05

2020. június. 29. hétfő, 15:27

2020. június. 28. vasárnap, 22:52

2020. június. 25. csütörtök, 10:56

2020. június. 24. szerda, 11:58

2020. június. 23. kedd, 13:15

2020. június. 22. hétfő, 11:39

2020. június. 19. péntek, 13:21

Évfordulók

A mai napon nincs megjelenítendő évforduló!

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták
© 2010. by NETFORUM