2020. augusztus. 10. hétfő, Lőrinc napja van.
A(z) Király Linda - VIlágsztár lesz? téma hozzászólásai
Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

Király Linda - VIlágsztár lesz? Szerkesztés

Indította: , 2005. július. 27. szerda, 21:32

Mi a véleményed Király Lindáról? Szerinted világsztár lesz?
Balázs12
2006. június. 10. szombat, 21:48
Király Linda valóban tehetséges és jó a hangja, de kurva nagy szégyen volt, mikor belesült a himnuszba. Ki a faszt érdekel az a magyarázat, hogy mert ő Amerikában is élt, blablabla...Így is sokan letojják ezt a kis országot, legalább egy készülő "világsztár?" tanulta volna meg rendesen azt az ötsort, vagy mennyit!
Alexa Rose
2006. június. 08. csütörtök, 18:46
Király Linda egy nagggyon tehetséges énekesnő, gyönyörű hanggal! Olyan hangja van, mint Christina A.-nak! Az Operaház fantomját is csak ő miatta nézném meg! Viszont ami furcsa, h évekkel ezelőt beharangozták, h megjelenik Amcsiban az albuma, de ez még mindig nem történt meg! erről mit tudtok? Volt már, h tavaly karácsonykor a boltokba kerül az album, a legutóbbi időpont, amiről tudok az idén júl. De még mindig nem történt semmi! Lesz egyáltalán ebből vmi?
Kismau: igazad van! én is úgy látom, h minden adottsága meg van Lindának, h "sztár" legyen, de a személyiségét nem érzem olyan átütőnek! Sztem még nem nőtt fel a feladathoz! Ahhoz, h berobbanjon ahhoz igen, de vmit hiányolok belőle!
kismau
2006. március. 02. csütörtök, 11:48
Király Linda? Hát először is össze-vissza kéne kavarni, aztán gyúrni, és átgyúrni, és forgatni, végül jól elkapni. Merthogy nagyon jók a hangi adottságai, de még kiforratlan a személyisége. Szerintem.
theodor
2006. február. 15. szerda, 17:09
Az apja "nyomta" (protezsálta be mindenhová) rengeteg zsozsóval, de tegnap derült ki, hogy már elfogyott a mani és kopogtatnak a végrehajtók...
hangica
2006. február. 14. kedd, 19:49
szerintem király linda egy tök normális csaj meg naon jol énekel
Mc_Fly
2005. december. 20. kedd, 10:36
Király Lindával kapcsolatban: szerintem elég tehetséges a csaj, más kérdés, hogy Magyarország még nem alkalmas arra sem, hogy ezt a műfajt befogadja, főleg nem arra, hogy eldöntse, hogy ő akkor most csak kópia, vagy valami nagyon eredeti jelenség... Viszont van egy körkérdésem: nemrég találtam dc-n egy amolyan szerelmes-akciófilmet, amiben állítólag lindus szerepel. legalábbis a hasolnóság megdöbbentő) erről tudtok valamit??
theodor
2005. augusztus. 14. vasárnap, 21:25
Dzseff, jól látod a helyzetet! Én is baromira furcsállom, hogy szép időben hétvégén valaki képes otthon maradni és a zenefórumon "osztani az észt". Ha hétvégén nem érnek rá a barátaim, de jó idő van és nem vagyok beteg sem, én akkor sem szoktam itthon maradni és gépezni. Ha valaki unatkozik, és leül a gép elé, akkor összehord hetet-havat, csakhogy úgy tűnjön, mintha beszélgetne - gáz!
A konkrét témától is igencsak elkanyarodtak az urak, Endre számára pedig csak Jim Steinman és a vele kapcsolatban álló művészek jelentik a zenét (nem azt vitatom, hogy tényleg jó az a zene, egyedi hangzásvilágú, stb.), más meg mintha nem is létezne, vagy az csak fikázás tárgyaként jelenhet meg. Kedvence persze mindenkinek van, és ez jó is, csak ne legyünk már FÜLellenzősek!!!
trevize
2005. augusztus. 14. vasárnap, 14:15
Endre, én ezeket a dolgokat nem így látom... Hogy kérjem el a zenédet, amikor előre kijelented, hogy ne is kérjem...?
A problémán nem én nem tudok átlendülni, ez ugyanis nem ilyen jellegű dolog, aminek olyan megoldása lenne, ami mindkettőnk számára bizonyítható...

Hogy a szakma kit tekint dívának és miért, erre nézve nincsenek adataim. A kérdést is csak úgy tudnám feltenni nekik, hogy más válaszra számítanék egy összehasonlítástól, mint egy sima kérdéstől MC-re vonatkozólag... Nem objektív... Te is annak hiszel, akinek akarsz. Meg én is. Abba, hogy MC díva-e vagy sem, talán még nem kötöttem volna bele. De az, hogy ezzel bármit is elindított volna, már sok volt nekem...

"Mondom, Trevize! Ha átküldesz mélben egy pár oldalas kivonatot a tanulmányodról, szívesen elolvasom, s mivel kutató elme volnék, talán értelmezni is fogom tudni, ne izgulj!"

Ezen még gondolkodom... Jelenleg ugyanis nem látom, mi változna ettől, úgyhogy pillanatnyilag ne nagyon számíts rá... Igazából attól tartok, hogy vég nélküli magyarázkodásba kéne kezdenem a részleteket illetően, ehhez meg sem időm, sem kedvem nincs... Mindenesetre adj egy elérhetőséget, mail címet v. valamit (msn-t ne), és meglátom... :-/

"Tudod mit vártam volna az imént? Ha azt mondod, hogy te szívesen meghallgatnád azt a dalt, amit írtunk (vér profi végzett zenészekkel, mert nyilván rossz körökben mozgok), hogy szeretnéd megérteni, miért is törekszem a tökéletes zene megteremtésére."

Most csodálkozni fogsz, de értem. Nagyon is. Mindössze képtelenségnek tartom, hogy ezt valaha is eléred. Nem a zenészeid képzettségét firtatom. Már többször kifejtettem, hogy nincs tökéletes zene, és nem is lesz. azt is, hogy miért nem... Lehet, jó, amit írtál, még az is lehet, hogy tetszene... De nem lehet tökéletes (nem azért, mert bennem van a "csakazértis"). És semmilyen bizonyítási eljárásra nincs szükség ahhoz, hogy ez nyílvánvaló legyen bárki számára is...
A szférák zenéje pedig valóban nem több legendánál. Kb olyan, hogy a mennyországban termő fű a legeslegzöldebb, amit ember megláthat... Mert ezzel is mit lehet kezdeni...?
Még azonos kultúrán belül sem létezik két olyan ember, akinek ugyanazt jelentené a zenéd, ez ugyanis nem lehetséges... Ha pedig az élmény eltér a népességen belül, már nem lehet a műved tökéletes, nem igaz? (ha ragaszkodsz hozzá továbbra is, hogy a tömegízlés a döntő) (nem az, de ez most mindegy). És akkor hol vannak még a különböző kultúrák...?
Endre
2005. augusztus. 14. vasárnap, 12:41
Dzseff!
Egyetértek... Trevize barátunk nem tudott átlendülni a problémán, miszerint a szakma MC-t dívának tekinti. Ezen önmagán kívül senki nem tud segíteni. Ha nem akarja elfogadni, nem akarja. Én a magam részéről inkább hiszek Elton Johnnak, mint neki, végülis félig-meddig Elton barátunk is díva. ))

A többiről pedig?
Mondom, Trevize! Ha átküldesz mélben egy pár oldalas kivonatot a tanulmányodról, szívesen elolvasom, s mivel kutató elme volnék, talán értelmezni is fogom tudni, ne izgulj! De nekem légbőlkapott az egész, nincsen kézzelfogható bizonyíték... csak egyenlőre remélem. Nem tudom hány éves vagy, mennyire vagy kompetens a témában, nem firtatom, hogy esetleg pszicho szakot végeztél. Várom a bizonyítékot. Tudod mit vártam volna az imént? Ha azt mondod, hogy te szívesen meghallgatnád azt a dalt, amit írtunk (vér profi végzett zenészekkel, mert nyilván rossz körökben mozgok), hogy szeretnéd megérteni, miért is törekszem a tökéletes zene megteremtésére. Egyetlen valamit magyarázzon meg nekem valaki. Ha nem lehet megteremteni a tökéletes zenét, akkor honnan származik a "Szférák zenéjének" misztériuma? Nem ér elintézni a dolgot annyival, hogy legenda...
trevize
2005. augusztus. 14. vasárnap, 12:32
Azért én sem ülök mindig itt... Amúgy Dzseff, neked igazad van... Be kell látnom... Ez a vita már tényleg régóta megy, és parttalanná vált...
Dzseff
2005. augusztus. 14. vasárnap, 12:00
No, hát ezért tartunk itt, ahol... mindenki szajkózza a saját véleményét, mint megdönthetetlen evidenciát, miközben minden más álláspontot személyes támadásnak vél. És persze itt is előkerültek azok a "döntő tényezők", hogy ki az idősebb, kinek hány diplomája van, ki mit hallgatott az egyetemen/főiskolán, stb.
Ráadásul a vita már teljesen elkanyarodott abba az irányba, ahol egymás szavait forgatjátok ki és cincáljátok szét, hátha találtok benne valami apró logikai bakit, amelyet kellő arányú személyeskedés kíséretében saját javatokra fordíthattok.
Innen már csak egy lépés a helyesírási hibák, vagy elírások felrovása.
Olyan szép idő van egész hétvégén, és ti képesek vagytok szombat délután is ütni azt a k*rva billentyűzetet... bár ahogy látom, Endre azért este kimozdult )
Szóval ennek semmi értelme, gyerekek! A fórumozók fele itt lassan már olyan nívótlan, stílustalan, személyeskedő és érdemben semmiről sem szóló vitákat folytat, mint a politikusaink.
Pedig náluk nem nehéz különbnek lenni.

Ha valakit ezzel megbántottam volna, attól elnézést kérek.
trevize
2005. augusztus. 14. vasárnap, 11:36
"A kulturális aspektusokról holnap, mert tág a témakör, és órákat ülhetnék a gép előtt, hogy elmagyarázzam. Bár értelme csak akkor van, ha van valóban egy kis kulturális előképzettséged. Gondolok itt Frazerre, Geertzre, Durkheimre vagy akár Malinowskira... "

(Na erre azért befizetek... Geertzet és Malinowskit szerintem tutira félreértelmezed, és azt is sejtem, hol...) (de azért kivárom, hehe...)
trevize
2005. augusztus. 14. vasárnap, 03:21
"Amerikában ez a díva irányvonal valahol 1990 tájékán indult útjának Mariah Carey-vel"

Parancsolj! Itt beszélsz díva korszakról. És fölösleges azzal jönnöd, hogy a korszak és az irányvonal nem ugyanaz, mert irányvonalként sincs az égegyadta világon semmi értelme...

"A díva a művészi sikerek elismeréséből fakadó tisztség, de egyértelmű hozománya a körítés. "

Ez így nem pontos. És a díva nem egy kinevezés. Tisztség, úristen, te nem vagy normális... De min húztad így fel magad?

"Sophia Loren bármilyen elismert lehetne, ha tréningben rohangászna Róma utcáin, illetve lehet valaki bármilyen jómódú, ha nem tett le semmit az asztalra, nem lesz díva. Mariah Carey letett, és már '92-ben is letett. "

Nem vitatom, ám ettől még nem díva. És nem is lesz az várhatóan...

"Chert valóban te említetted, de csak említetted, párhuzamba én állítottam. Cher pedig azért nem díva, amiért Madonna sem az."

És még te beszélsz itt fantáziáról?? Szerinted én miért említettem Chert? Mert nem jutott más eszembe...? Ez aztán az indoklás!

"egy díva nem rohangászik tangában a színpadon, és nem enyeleg pl. Meat Loaffal a Dead Ringer For Love-ban."

Te aztán tudod, hisz annyi díva ismerősöd van, nem igaz, Endre...? Mást is elő tudsz kaparni a fejecskédből a buggyant elképzeléseiden kívül...?

"ocsmány dolog hülyének beállítani, a saját idiótaságaiddal."

"Saját idiótasággal" te sokkal jobban el vagy látva nálam, nem szorulsz behozatalra, sem tőlem, sem mástól, ha-ha! Bocs, de erre már nem tudok mit mondani... Nem én állítalak be hülyének, önerőből vagy hülye...

"Egyszer is megpróbáltad? Csak úgy magyarázod a célodat, hogy az én teljes mértékben helyes elméletemet pengellérre állítod. "

Igen, kétszer is. De nem értetted meg a lényeget, illetve a kérdés pszichológiai aspektusaira hivatkozva elvetetted, mint olyan kérdést, mint aminek egy hozzád hasonló zseni félisten számára nem sok mondanivalója lehet. Teljes mértékben helyes elmélet pedig nem létezik. Hogy várod el, hogy bárki is komolyan vegyen, ha ilyesmiket mondasz? (Ne vedd rossz néven ezért, ha én nem tudlak...)

"Rám találtál, és leugattál, mert hiszed, jó úton haladsz."

Nem így volt. Mindvégig jóindulatú voltam. Most sem haragszom rád, mert azt hiszem, sejtem, mi az oka ennek a beállítottságnak (persze nem tudhatom, mert nem ismerlek személyesen, és gyakorlatilag semmit sem tudok rólad...) Még belőled is lehet tanulni. Bár nem azt, aminek örülnél...

"1-2 ember, az arra érdemesebbje hallhatta, olvashatta."

Ó, azok a kiválasztottak...! És én nem lehetek köztük, óóó... Menten megüt a guta! Hogy válogattad őket? Sorsoltál? Vagy a barátaidról van szó...? Biztos teljesen objektív, hozzáértő, agyonképzett, szuperintelligens emberek, akik a reprezentatív minta netovábbját képezik...

"Nem kérkedek."

Mást se csinálsz...

"Mondom, hogy téves. "

Honnan tudod? Mert te így gondolod? Bocsánat, mindig elfelejtem, hogy tévedhetetlen félistennel állok szemben, aki 5 percnyire áll a tökéletes szférák zenéjének megalkotásától... (tulajdonképpen nem értem, miért állok egy ilyen kispályással szóba...?) (ezen még el kell gondolkodnom, de el fogok, ígérem...)

"mit gondolok? Ez semmi több, mint puszta megfoghatatlan terv. "

Ejj, megfogtál, a kutyafáját, erre nem gondoltam, hogy rájössz...
Való igaz, még csak terv, még nagyon kezdeti stádiumban, de megtettem az első lépést én is... Bár nem sokra mennél vele, mert központjában az ember zenéhez való viszonya áll, nem pedig a zene (és egyikhez sem konyítasz, akkor meg miért érdekel?...). Mindenestre ez kisebb vállalkozás, mint a szférák zenéje, ám még így is nagyon kemény diónak bizonyulhat, de korántsem megfoghatatlan. Az eddigi eredmények arra utalnak, hogy a szubjektum ereje nagyobb, mint azt feltételeztem, ezért módosítanom kell a módszert. Na nem nagyon, csak egy picit. Veled ellentétben viszont én nem képzelem, hogy én szartam a spanyol viaszt...

"Vagy lehet igen, csak akkor meg pláne értelmetlen itt lökni a hülyeségeket!"

Miért is...? Mert aki alkot, az úgy gondolkodik, mint te?

"Akkor bizonyítod be ennek ellenkezőjét, ha képes vagy alátámasztani. Mutasd azokat a számokat, had olvasok el egy tanulmányt, ami megkérdőjelezhetetlen. "

Megkérdőjelezhetetlen tanulmány nem létezik. De persze te ezt honnan tudnád...? Ilyet sajnos nem tudok felmutatni. Mint ahogy te sem tudod felmutatni a szférák zenéjét...

"Nekem van bizonyítékom, csak rá kell nyomni a playre. Még nincs kész, de már majdnem tökéletes... "

És ez mire bizonyíték...? Hogy alkottál valamit kedvtelésből? Ezt nem vitatom. A tökéletesen mit értesz? Hogy zenei tökélyt műveltél, vagy hogy pont olyan lett, amilyennek elképzelted? (Ne válaszolj hirtelen, tudom, hogy azt akarod mondani, mindkettő, de azt is tudod, mire gondolok ezzel) (hát nem erre) ))

"létrehoztuka szférák zenéjét, ami mindenkinek ugyanazt jelenti, és ahol nincs szükség szövegre, hogy értsd, mit is akarunk kifejezni. És ez olyan, amit mindenki teljesen egyformán értelmez."

Na bumm, ettől még nem lesz tökéletes. Ettől még nem lesz művészet, te pedig nem leszel művész...

"Mert ez a zene objektivitása. Van szubjektív része, ha nem vagy képes felülkerekedni azon a gáton, amit a saját szociális háttered teremtett meg. "

Hajjajj, ebbe egyszer már látványosan belebuktál a fúúj metál fórumon...Amit itt írsz, az mindenféle szempontból lehetetlen, és erre könytárakat megtöltő bizonyítékok vannak. Persze pszichológiai oldalról, és az ehhez való hozzáállásodat már ismerjük... De ezt egyszerűen nem lehet másképp vizsgálni, mikor érted meg végre...? Nincs más tudományos alap! E nélkül meg csak a levegőbe beszélsz. Szférák zenéje? Mitől az? Mert 10-en elhiszik neked...? Bármikor akad ugyanannyi ember, aki hányni fog tőle! Akár megérti, akár nem (mindkettőre lennének példák valószínüleg)

"Ha a poént nem érted, a te bajod... élc volt, nem számít... felejtsd el"

Jó a humorérzékem. És ez nem volt vicc... Élcnek is gyenge...

"Bár értelme csak akkor van, ha van valóban egy kis kulturális előképzettséged. Gondolok itt Frazerre, Geertzre, Durkheimre vagy akár Malinowskira... "

Ismét egy tévedés, ezúttal a kultúrára vonatkozóan. Most előkapjam a könyvtáramat én is? Erre készülsz, szerzők záporára? Felsoroljam én is a szerzőimet, és megvárjam, míg elolvasod őket...? Csak nem képzeled, hogy mindent ismerhetsz...? (Te, mi az, hogy "kulturális előképzettség". Neked ezt oktatták...? Vagy saját kútfőből vagy ennyire ostoba...? DD)

"Szép dolgokról beszélsz, de alaptalanul elméleteket gyártani nem éri meg. Várom a zene szubjektivitásának mérőszámait, várok egy tanulmányt, vagy annak legalább egy részletét"

ÓÓ, nem alaptalanul teszem, mint te... Ajánlhatok pár szerzőt, pl Farkas Andrást, vagy Berlyne-t aki behatóbban foglalkozik a témával, de nem sokra mész vele, ha a zene mint embertől független "valami" (mert embertől függetlenül a zene csak ilyen "valami") érdekel... Meg azért sem mennél vele sokra, mert e tanulmányokat részben érdemes tovább gondolni, amire te nem vagy képes (sajnos, ez van...)

"Ne kérd, nem mutatom meg. Azért nem, mert úgy hiszem benned van a csak azért is."

Hát olyannak ismersz, Endre, cimbora...? Nem mutatod meg, aha... Miért nem vagyok meglepve...? Ej, az a fránya cinizmusom lehet az oka... Az persze eszedbe sem jut, hogy akár nekem is igazam lehet, mi...? (akár hiszed, akár nem, nekem eszembe jutott, hogy mi lenne, ha neked volna igazad...? Sajnos, olyan feltételeket találtam, amik a megvalósításodhoz hiányoznak, egész egyszerűen azért, mert lehetetlenek. Az emebrek képtelenek olyan értelmezésre, amit te elvársz tőlük...)

"Sajna neki nincs tanári vénája, sak vér profi felfogása"

Láttál te már olyan "döntőbírót", akit az egyik fél ráncigál elő valahonnan...? Öreg, előre tudom, hogy a te vérprofi "tanúd" mit fog mondani...

Sajnos, nem éred meg a fáradságot. Kispályás vagy...
Endre
2005. augusztus. 14. vasárnap, 01:43
Öreg, tényleg beleuntam... és még neki áll feljebb, hogy rávetítem az "állítólagos" zöldségeimet?! Elmondanád nekem, hogy én hol beszélek "díva-korszakról"? Idézz légyszíves! Miről beszélsz te szerencsétlen? Te makogsz itt megint korszakolásról. Annyit mondtam, hogy a '90-es évek elején újjéledt a díva fogalom. Ez ennyire felfoghatatlan? A '70-'80-as években a zenében nem születtek dívák. Ennek számos oka van. Madonna és Cher nem voltak dívák, mint azt korábban említettem. Esküszöm úgy viselkedsz, mintha nem tudnád mit jelent a szó. A díva a művészi sikerek elismeréséből fakadó tisztség, de egyértelmű hozománya a körítés. Sophia Loren bármilyen elismert lehetne, ha tréningben rohangászna Róma utcáin, illetve lehet valaki bármilyen jómódú, ha nem tett le semmit az asztalra, nem lesz díva. Mariah Carey letett, és már '92-ben is letett. Ne feledd, soha senkinek nem sikerült azt elérnie ezidáig, hogy minden lemeze No.1 legyen. Õ az egyetlen. A másik ilyen jelenség Celine Dion, aki viszont arra lett teremtve, hogy dívaként robbanjon be. Ilyet eddig senki nem csinált, de hát Jim Steinman bácsi megint tudta, hogy kihez kell nyúlni... Úgyhogy legyél oly szíves nem számba adni nem oda illő dolgokat, mert ocsmány dolog hülyének beállítani, a saját idiótaságaiddal. Nincs, és nem is volt a '90-es években díva-korszak, csak születtek dívák, amik pár évtizeden keresztül nem voltak. De ha számodra egy díva úgy viselkedik, mint Madonna a '80-as években (akiből ettől még lehet az, sőt, jó úton halad), akkor szeretnék a nevedben is elnézést kérni Sophia Lorentől és a többiektől... Idióta vagy, ne haragudj, eddig nem nagyon személyeskedtem, de muszáj kimondanom. Kötekedő balfék... Ezt a témát lezártam, leszarom, ha továbbra is ezen lovagolsz...

Chert valóban te említetted, de csak említetted, párhuzamba én állítottam. Cher pedig azért nem díva, amiért Madonna sem az. Ne haragudj, de egy díva nem rohangászik tangában a színpadon, és nem enyeleg pl. Meat Loaffal a Dead Ringer For Love-ban. Sarah Brightman, ő megint csak díva... Nem kevered te ezt a szót a "legendával"?

"És el sem tudom úgy magyarázni, hogy megértsd."

Egyszer is megpróbáltad? Csak úgy magyarázod a célodat, hogy az én teljes mértékben helyes elméletemet pengellérre állítod. Nem nyitottál topikot olyan címmel, hogy a zene így meg úgy alakul. Nem. Rám találtál, és leugattál, mert hiszed, jó úton haladsz. Öreg! Jutottál már valamire? Van valami felmutatható eredmény? Én igen.. 1-2 ember, az arra érdemesebbje hallhatta, olvashatta. Nem kérkedek. Okoskodsz, de alkotni nem alkotsz. Vagy lehet igen, csak akkor meg pláne értelmetlen itt lökni a hülyeségeket!

"Az általad megdönthetetlennek vélt szubjektum szabad véleményalkotásával magyarázod. Téves!!!!!!!!
Nem az. Zenei téren meg különösen igaz. Az ide vonatkozó univerzalitás korlátozott, annyira, hogy szerintem számszerűsíthető is."

Mondom, hogy téves. Akkor bizonyítod be ennek ellenkezőjét, ha képes vagy alátámasztani. Mutasd azokat a számokat, had olvasok el egy tanulmányt, ami megkérdőjelezhetetlen. Tudod mit gondolok? Ez semmi több, mint puszta megfoghatatlan terv. Le lesz ez írva valaha, bárhol? Bárki kíváncsi lesz rá? Légyszi ne ámíts. Nekem van bizonyítékom, csak rá kell nyomni a playre. Még nincs kész, de már majdnem tökéletes... csak egy pici lóvé kell még... és elmondhatom, létrehoztuka szférák zenéjét, ami mindenkinek ugyanazt jelenti, és ahol nincs szükség szövegre, hogy értsd, mit is akarunk kifejezni. És ez olyan, amit mindenki teljesen egyformán értelmez. Mert ez a zene objektivitása. Van szubjektív része, ha nem vagy képes felülkerekedni azon a gáton, amit a saját szociális háttered teremtett meg. De ez nem csak a zenére értendő...

Ha a poént nem érted, a te bajod... élc volt, nem számít... felejtsd el. Nem részletezem inkább, hogy most mit gondolok.

A kulturális aspektusokról holnap, mert tág a témakör, és órákat ülhetnék a gép előtt, hogy elmagyarázzam. Bár értelme csak akkor van, ha van valóban egy kis kulturális előképzettséged. Gondolok itt Frazerre, Geertzre, Durkheimre vagy akár Malinowskira... Olvastál ilyeneket, vagy térjünk vissza rá pár hónap múlva, mikor egy picit is képbe leszel?

És mégegyszer, zárva soraimat.
Trevize!
Szép dolgokról beszélsz, de alaptalanul elméleteket gyártani nem éri meg. Várom a zene szubjektivitásának mérőszámait, várok egy tanulmányt, vagy annak legalább egy részletét, várom, hogy megmondd, hol jelenik meg, lektorálták-e? Várok valami kézzelfogható bizonyítékot, hogy lássam, nem a levegőbe beszélsz. Elég egy részlet, mert az én zeném sincs még teljesen kész, azaz még messze vagyok az igazi szférák zenéjétől. De van valami, amit már most mindenki egyként értelmez, és ami alátámasztja minden szavam. Ne kérd, nem mutatom meg. Azért nem, mert úgy hiszem benned van a csak azért is. De jön ide majd 1-2 ember, aki talán elmondja majd neked, miről is van szó. Bár egy valaki már nem teszi ide be a lábát, mert sikerült pár agyasnak (nemtom köztük voltál-e, bár ezzel a szemlélettel bármikor) elzavarnia. Sajna neki nincs tanári vénája, sak vér profi felfogása, így inkább leszarta az itt okoskodókat. De talán rábírom, hogy jelentkezzen, mert nem igen van nekem sem erre időm. Mert ugye alkotni kéne... még ma este...
Várok tehát valamit, addig nincs teteje ennek a vitának. De jelentkezz, ha van valami kézzel fogható, és elsőnek csapok le rá. Köszi!
theodor
2005. augusztus. 13. szombat, 23:31
Gyerekek, még valami: a topiknyitónak hogyan jutott eszébe Király Linda? Megjelent valami új dala/lemeze, fellépett valahol? Történt vele valami? Mert én kb. fél éve nem hallottam róla semmit.
theodor
2005. augusztus. 13. szombat, 23:25
Javítás: a "korosodó" szó a "színész- és énekesnőknek" elé passzol.
theodor
2005. augusztus. 13. szombat, 23:24
Kedves Endre barátom! Katona Klárinak gyönyörű hangja volt, hallgasd csak meg a Presser Gábor és Demjén Ferenc által jegyzett, 80-as évek elején készült dalait, különösen az "Egyszer volt" címűt! Szerintem megváltozik a véleményed. Ja, és itt énekhangról van szó, függetlenül attól, hogy az adott műfajt vagy stílust, amihez a művésznő a hangját adta, tetszik-e neked, vagy sem.
Pl. én is elismerem, hogy a sokat emlegetett Mariah Carey-nek és Celine Dion-nak egyedi, senkivel nem összetéveszthető hangja van, de egyiküket sem komálom.
Dívák: a "díva" szó szerintem korosodó, de hosszú éveken átívelő és művészi érdemeket felvonultató pályafutás után jár ki színész- és énekesnőknek. Annie Lennox 1992-ben (miután első lánya születése után úgy érezte, ismét van mondanivalója a közönség számára) adta ezt a szót a megjelent lemeze címének - kicsit ironikus éllel. Az irónia pedig nem volt véletlen: pont az ilyen "ki díva, ki nem az, és ő annak tekinthető-e" c. találgatásoknak akarta elejét venni.
A Divas Live c. produkció ötletgazdája pedig emlékezetem szerint egy úriember: Elton John! Erre varrjál gombot.
trevize
2005. augusztus. 13. szombat, 21:13
Az a fura, hogy a saját hozzáálásodat rám vetíted... (illetve miért is lenne fura...?)
Endre koma, nem mindegy, hogy belecsapsz a szarba, vagy beleszarsz a csapba, ezt ugye belátod...? Ha hülyeséget beszélsz, legalább ne kendd rám, ennyit megtehetnél.

"Ez nem kategória, hanem jelenség. És mikor azt mondtam, hogy újraélesztette, akkor azért mondtam, nehogy megszóld a ház elejét. "

Magyarázod a bizonyítvádod? Miért is mondtad...? Innen indultunk. Azt állítottad, hogy MC vezette be a díva-korszakot Amerikában (Mo-n meg Vincze Lilla, messze megelőzve korát... aztán most meg már előkerült Karády is, aha... na ugye...). Aztán odáig jutottál, hogy "újjáélesztette". Ha picit belegondolnál, rájönnél, hogy a dívaság, mint olyan egyformán értékelhető jelenségként és kategóriaként is. Cher és tsai beletartoznak abba a kategóriába, amit nevezhetünk "díva" kategóriának. Egyébként meg nem tudom, honnan vetted ezt az égbekiáltó baromságot, hogy "dívaság" mint korszak, mivel dívák a show-biznisz-ben mindig voltak és lesznek... Ez olyan, hogy a te példáddal éljek, hogy a három tenor is kizárólagos zenetörténeti jelenség, amitől megváltozna bármi is a zene fejlődésében, ha-ha, de ugyan mitől lenne az...? Szalagcím, lemezcím, három tenor, négy díva. Hangzatos, de nem korszak. Újságok címoldalára vagy koncertjegyekre való. A dívák esetében nem korszak. Szóval, nem kéne hülyeséget beszélni...

"Én hoztam fel a példát! Ne idegelj ki a világból! Aztán a párhuzamot nem sikerült kiolvasnod! "

Már bocs, de Chert én említettem elsőként. Õ díva, MC egyelőre nem az, és szerintem nem is lesz az. (Egy lemezcím miatt? Ugyan...) Milyen más összehasonlításra gondolsz?

"Vajon azt ki dönti el, hogy jobbat hallgatsz? "

Az, hogy én mit tartok jónak, csak rám tartozik. Nem kell velem egyetérteni, és nem erőltetem másokra az ízlésemet. De hogy mi a jó nekem, azt én döntöm el.

"Nem látod a fától az erdőt... céltalan az út, amin próbálod az elméd fényesíteni. Mert fogd fel, soha nem jössz rá."

Ebben is tévedsz, de már megszoktam. Nem tudod, mi a célom. És el sem tudom úgy magyarázni, hogy megértsd.

"az általad megdönthetetlennek vélt szubjektum szabad véleményalkotásával magyarázod. Téves!!!!!!!! "

Nem az. Zenei téren meg különösen igaz. Az ide vonatkozó univerzalitás korlátozott, annyira, hogy szerintem számszerűsíthető is.

"Fájdalmas, mikor kötekednivágyásod a poént sem érti... Poént magyarázni?"

Ezt te poénnak szántad...? Atyaég, már humorod sincs...? Mi volt ebben a poén?? Na ezt magyarázd már meg, mert tényleg nem világos Hitler említésének vicces szándéka...

"Nem lenne jobb hallgatni, ha nincs épkézláb reakciód? A személyeskedés felesleges, és gondolom nem kell ecsetelnem, hogy simán lepereg..."

Hát rólam is, főleg egy hozzád hasonló tévedőbajnoktól, ha-ha! DD Egyébként az első mondatot a számból vetted ki...

"Mi van a kulturális aspektusokkal, hova lettek? "

Ehhez először tisztáznunk kellene, mi számít a szemedben kulturális aspektusnak. Ugyanis szokásod, hogy átértelmezel dolgokat (pl. díva-korszak, ha-ha), amiket aztán kétségbeesve magyarázol, tele ellentmondással. Nem egy nyelvet beszélünk...
Endre
2005. augusztus. 13. szombat, 18:25
Dívaság kérdés:
Ez nem kategória, hanem jelenség. És mikor azt mondtam, hogy újraélesztette, akkor azért mondtam, nehogy megszóld a ház elejét. Látom a kákán is sikerül... Mert Edith Piaf is vehető volt dívának... illetve mondjuk Mo-on egy Karádi Katalin (hű de utálom). Csak lásd, ez nem ugyanaz. Olyan ez, mint amikor mondhatjuk, hogy Wagner letette a metál alapjait. Attól még Wagner nem metál zenész... kezded kapisgálni?

"Veled ellentétben nekem nincsenek "nép hangja" ambícióim"

Hál' ég! Arra itt vagyok én, ne izgulj...

"Nahát, én ugyanazt szeretném a részedről..."

Te szerencsétlen! Én hoztam fel a példát! Ne idegelj ki a világból! Aztán a párhuzamot nem sikerült kiolvasnod! Lapozz vissza, még az ujjadat sem kell megnyalni!

"Tévedsz, legnagyobb erőfeszítéseim éppen a folyamatok megértésére irányulnak. És ezért nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy tényként kijelentsek dolgokat, amelyek a folyamatokra vonatkoznak anélkül, hogy ne törekednék a lehető legtöbb tényező figyelembevételére."

De jobbat hallgatsz Vincze Lillánál, még szerencse... )))))))))) Vajon azt ki dönti el, hogy jobbat hallgatsz? Te, Én, a Lajos vagy gróf Tallérosy Zebulon? Nem látod a fától az erdőt... céltalan az út, amin próbálod az elméd fényesíteni. Mert fogd fel, soha nem jössz rá. Rossz az elmélet... ezt pedig az általad megdönthetetlennek vélt szubjektum szabad véleményalkotásával magyarázod. Téves!!!!!!!!

"Na akkor elárulok egy titkod, hátha új lesz... Hitler csak meglovagolta a népakaratot, formába öntve azt. A világháború mindenképpen kitört volna, mert a történelmi körülmények adottak voltak hozzá. TÖRVÉNYSZERÛ volt az egész, és nem Hitler akaratán múlott. Oka az első világháború végeredményével való elégedetlenség. Hitler csak azt mondta, amit a németek hallani akartak tőle."

Fájdalmas, mikor kötekednivágyásod a poént sem érti... Poént magyarázni?

"Ennek köszönhetjük a korlátolt gondolkodást...
Te aztán tudod, ebben profi vagy... (ha másban nem is) "

No comment!

"Hú, apám, neked filmed van...? Képzeld, a barátom ismerőse meg látott egy színészt az utcán... Akkor most a barátom a ismerőse kulturálisan képzett személy lett...? Agyrém... DD"

No comment!
Nem lenne jobb hallgatni, ha nincs épkézláb reakciód? A személyeskedés felesleges, és gondolom nem kell ecsetelnem, hogy simán lepereg...

"Na ez igen! Egy lemeznek ez a címe, rögtön zenetörténeti tényként kell hát kezelni, és onnantól számít a "díva-időszámítás"."

1957, Bill Haley - Rock Around A Clock... ugye nem kell folytatnom?
Ja... és ezt is állítsd párba ezzel, mint Chert Mariah Carey-vel...
Rossz úton jársz, mégegyszer mondom... furcsa, hogy már megint csak a te teóriád alapjait szajkózzuk, nem? Mi van a kulturális aspektusokkal, hova lettek? Azokat reagáld le, ne a saját pszicho-analízisedet, mert annyira egyértelmű, hogy tévesek.trevize
2005. augusztus. 13. szombat, 17:50
Jéé, ez olvasta a Cyrano-t! D Jó, nagyon jó! Bár ettől nem lettél okosabb. A logikád ettől még sajna nulla marad.

"Mivel magyarázod, hogy Mariah Carey-Whitney Houston-Gloria Estefan-meg még valaki közös lemezét nevezték a következő címszóval: A 4 Díva."

Na ez igen! Egy lemeznek ez a címe, rögtön zenetörténeti tényként kell hát kezelni, és onnantól számít a "díva-időszámítás". Nevetséges, egyben mulatságos feltételezés. DD A rögeszmés agyszüleményed.

"Nem fogom bizonygatni antropológiai tanulmányaimat, filmemet"

Hú, apám, neked filmed van...? Képzeld, a barátom ismerőse meg látott egy színészt az utcán... Akkor most a barátom a ismerőse kulturálisan képzett személy lett...? Agyrém... DD

"Nem folyamatokban gondolkodik, hanem felállított teóriákban. "

Tévedsz, legnagyobb erőfeszítéseim éppen a folyamatok megértésére irányulnak. És ezért nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy tényként kijelentsek dolgokat, amelyek a folyamatokra vonatkoznak anélkül, hogy ne törekednék a lehető legtöbb tényező figyelembevételére. Egyébként látszik, hogy semmi fogalmad nincsen a teóriákról, mint olyanról...

"Ennek köszönhetjük a korlátolt gondolkodást... "

Te aztán tudod, ebben profi vagy... (ha másban nem is)

"A zene élvezet ugyanígy működik! Az a párt nyeri a választást, akit a legkevesebben utálnak... és onnantól kezdve az az etalon..."

...és aztán legközelebb ugyanez a tömeg óhjatja az etalon párt fejét venni... Ha innen nézed, sem lehet megalkotni a szférák zenéjét, mert ami ma népszerű, holnap a szemétben végzi. Hogy akarsz időtálló értéket alkotni?
Egyébként meg: az a párt nyeri a választást, amelyik a legtöbb szavazatot kapja. De ez még nem garancia arra, hogy a legjobb választásnak számít. Egyetértesz?Átfordítva zenére, ez hogy néz ki? (Tőled szeretném hallani)

"A nagyközönséget nem lehet irányítani? Fantasztikus! Micsoda meglátás. Hitler nyilván egyet értene vele! "

Na akkor elárulok egy titkod, hátha új lesz... Hitler csak meglovagolta a népakaratot, formába öntve azt. A világháború mindenképpen kitört volna, mert a történelmi körülmények adottak voltak hozzá. TÖRVÉNYSZERÛ volt az egész, és nem Hitler akaratán múlott. Oka az első világháború végeredményével való elégedetlenség. Hitler csak azt mondta, amit a németek hallani akartak tőle.

"Próbáld a Cher példát összekötni Carey kisasszonnyal"

Nahát, én ugyanazt szeretném a részedről...

"Te mondod meg, hogy mi jobb Vincze Lillánál? Miért nem bízod ezt a nagyérdeműre? "

De igen, rá bízom, de hadd döntsem már el én, hogy a saját magam számára mit tartok jónak... Veled ellentétben nekem nincsenek "nép hangja" ambícióim...

"hol cáfol engem az, hogy esetleg Mariah Carey csak újjáélesztette a dívaságot a zenében?"

Te cáfolod magadat. Onnan indultál, hogy a dívaságot MC-től kell számítani (zenetörténeti tény, ugyebár) (ez jó stratégia, mert az itteni többség ennek hatására feltételezi, hogy bennfentes vagy a témában, és nem meri felvállalni az ellenvéleményét, pedig csak dumálsz a vakvilágba...), most meg már arról papolsz, hogy "újjáélesztette"? Kihalt egyáltalán? Volt ilyen kategória egyáltalán?
izi@no
2005. augusztus. 13. szombat, 17:23
Király Linda tudja mit akar.
DE! aMEDDIG mAGYARORSZÁGON ÉL ADDIG NEM LESZ VILÁGSZTÁR!
Endre
2005. augusztus. 13. szombat, 16:44
))))))))))))))))))
Zenetörténeti tények?
Mivel magyarázod, hogy Mariah Carey-Whitney Houston-Gloria Estefan-meg még valaki közös lemezét nevezték a következő címszóval: A 4 Díva. Ez olyan, mintha cáfolnád, hogy a három tenor nem is három tenor... vicc, öreg, vicc! Olyat akarsz bebizonyítani, amit képtelenség, és mivel fogalmad nincsen az említett művésznők zenei pályájáról, ezért kötöd az ebet a karóhoz, és váltig állítod, hogy az én agyszüleményem. Rögeszmés!

"A kulturális jelenségekről alighanem többet tudok, mint te."

Kétlem öreg, de ahogy gondolod...
Nem fogom bizonygatni antropológiai tanulmányaimat, filmemet, stb. Leszarom miként vélekedsz, lehet van előképzettséged, de csak úgy süt, hogy nem tudod mi fán terem a kultúra (most, mint civilizációs aspektusról beszélek). És ezáltal a zene szerepét sem igazán értelmezed. Ez a baj a pszichológiai hozzállással. Nem folyamatokban gondolkodik, hanem felállított teóriákban. Óriási hiba, ezért tart ott a tudomny, ahol. És hogy pont egy kultúrális elemre húzzuk rá ezt a vélekedést, több mint hajmeresztő. Minend tiszteletem a pszicho tanszék kedves munkatársainak! Ennek köszönhetjük a korlátolt gondolkodást...

"elfogadni őket szubjektív véleményalkotásra alkalmas indivídumnak? Észlény! Itt alkothatsz ilyen véleményt, csakhogy a közösség formál...
Ez a két mondat ellentmondás."

Hol? Vagy feltételezem nem érted, amit mondok... A közösség formál... saját magát... és innentől a közösség mondja, hogy objektíven mi a jó. Mint egy politikai tüntetés. Simán bekiabálnak, de ha egymaga lenne, szépen kussolna, és elfogadná azt, amit a híradóban rámondanak, mint pártszimpatizánsra. Ennyit az indivídumról! A zene élvezet ugyanígy működik! Az a párt nyeri a választást, akit a legkevesebben utálnak... és onnantól kezdve az az etalon...

"A nagyközönséget nem lehet irányítani. Kiszolgálni lehet. Az, hogy a tömeg, mennyire individuum, vagy sem, nem veled fogom megvitatni. Nem vagy kompetens ebben a kérdésben."

Megint csak nyilván... mondd, miből szreztél diplomát? Csak hogy ne a vakvilágba vágdossuk egymás fejéhez a szitkokat. A nagyközönséget nem lehet irányítani? Fantasztikus! Micsoda meglátás. Hitler nyilván egyet értene vele! A nagyközönséget úgy manipulálod, ahogy akarod. Kellő inteligenciával magát képes irányítani. Ez működik a zene terén is...

"KICSODA feledte el...??? Talán te? Ha most éppen nem népszerű, ettől csökken valamit is a munkásságának az értéke? Mondd, elolvasod egyáltalán, amit írok, vagy csak a hasadra ütsz?"

Újabb bizonyíték a korlátoltságra. Nem vagy képes túllendülni a felvetett példán. Próbáld a Cher példát összekötni Carey kisasszonnyal, köszi! Egyébként nem vitatom Cher érdemeit, kifejezetten szeretem...

Végül torzítva, Pyramus kriáját,
Ez dúlta szát az arc harmóniáját:
"Amúgy meg sokkal jobb zenéket hallgatok Vincze Lillánál"

Ó micsoda freudi elszólás. Most akkor hogyan van? Te mondod meg, hogy mi jobb Vincze Lillánál? Miért nem bízod ezt a nagyérdeműre? Jajj, cimbora... úgy beszélsz, mintha a nép hangja lennél, s közben meg... kiábrándultam...

És nem utolsó sorban... hol cáfol engem az, hogy esetleg Mariah Carey csak újjáélesztette a dívaságot a zenében?

A baj még mindig az, hogy a szavakon lovagolsz, ugyanúgy viseltetsz a mondataimmal, mint a pszicho-tézisekkel. A folyamatot nem értelmezed. Nyilván ugyebár a tanulmányi előélet... és had idézzek egy pár sort, mely oly tiszta kinyilatkoztatás az okvetetlenkedőkre:
"Így ömlött volna szájából a szó,
Ha volna önben szellem és tudás.
De szellemet, boldogtalan dudás,
Ön sose látott s tán azt tudja csak,
Hogy hülye fráter is lehet (lemez)lovag!"

))))))))))))


trevize
2005. augusztus. 13. szombat, 16:15
drága barátom, én a Vincze Lilla korszakot tinédzserként éltem meg, te valószínűleg még tervbe se voltál véve. Ettől persze még ismerhetnéd, és nem kéne ökörségekkel traktálnod. (Amúgy meg sokkal jobb zenéket hallgatok Vincze Lillánál) Nagyközönség? Döntsd már el, agyas, hogy akkor most elfogadod a nagyközönséget, vagy csak értelmetlen szociológiai háttérnek tekinted. A kettő együtt ugyanis nem megy, "észlény"... Én nem értem, mit mondasz? Te saját magad sem érted, mert egymásnak totál ellentmondó baromságokkal jössz állandóan.
Ahogyan Mariah Carey-nél is! Most már "újjáélesztette", mi...? Endre, de totál hülye vagy. A pszichológia óráidon meg jobban kellett volna figyelned, mert sokmindent másképp értelmeznél most, ha elfogadod az ott hallottakat.

"Ahogyan Cher anno az volt, aki, mégis megváltozott a '90-es évek második felében. El is feledték."

KICSODA feledte el...??? Talán te? Ha most éppen nem népszerű, ettől csökken valamit is a munkásságának az értéke? Mondd, elolvasod egyáltalán, amit írok, vagy csak a hasadra ütsz?

"fejedbe vetted, hogy nem értem mit makogsz. "
Nem szoktam ilyesmit a fejembe venni. De ez a tapasztalatom veled kapcsolatban. Elég értelmes lennél ugyan hozzá, mégsem vagy rá képes. Sajnálom. És te is sajnálhatod... (neked meg még okod is lenne rá)

" Pszicho-úton elemezni a nagyközönséget és elfogadni őket szubjektív véleményalkotásra alkalmas indivídumnak?"

A nagyközönséget nem lehet irányítani. Kiszolgálni lehet. Az, hogy a tömeg, mennyire individuum, vagy sem, nem veled fogom megvitatni. Nem vagy kompetens ebben a kérdésben.
Amúgy meg:

"elfogadni őket szubjektív véleményalkotásra alkalmas indivídumnak? Észlény! Itt alkothatsz ilyen véleményt, csakhogy a közösség formál..."

Ez a két mondat ellentmondás.


"Tanulj kulturális jelenségeket és azok összefüggéseit, és a zenét is érteni fogod."

A kulturális jelenségekről alighanem többet tudok, mint te. Mondhatom ezt azért, mert szemmel láthatólag a tied nagyon minimum szinten van. Értem ezt a zenére is, igen... Az, ha valaki ismeri a kottát, még nem jelenti azt, hogy érti is a zenét. Olvasni tudhatsz, de egy szöveg értelmezése más kérdés.

"Ne pedig a sablon pszicho-teóriákat nyomasd"

Megérnek egy misét, hidd el...

"ezek zenetörténeti tények, de te nyilván pszichoanalízissel be tudod bizonyítani, hogy nincsen így."

Zenetörténeti tények? Bla-bla... A te olvasatodban esetleg. De ha azt mondom, hogy bármi egy zenetörténeti tény, aminek köze van a zenéhez, akkor nekem is igazam lesz. A kategorizálás nem erős oldalad, kettőnk közül egyelőre te sokkal több hülyeséget összehordtál nálam.
Endre
2005. augusztus. 13. szombat, 14:50
Remélem ezzel a másik topik észrevételeit is summáztam...
Endre
2005. augusztus. 13. szombat, 14:49
Hát te hülye vagy vazze, egyre inkább az az érzésem. Ki kiált ki kinek kit? (De szép mondat)

A Cher példát arra mondtam, ha nem lenne világos, hogy bár Mariah Carey az elmúlt 5-10 évben szart csinált, mégis díva maradt, mert valahol a zenében ő indította el (vagy élesztette újra) ezt a képet. Ahogyan Cher anno az volt, aki, mégis megváltozott a '90-es évek második felében. El is feledték. Vissza is vonul valszeg. Ez a sorsa Mariah Careynek is. De ha még mindig nem világos drága érthetetlen barátom, nem én kiáltom ki őket annak, mint ahogy Sophia Lorenre sem én kiáltottam ki, hanem a nagyközönség, aminek véleményét te csak valami szubjektív alapokon működő értelmezési körnek fogsz fel. Maria Carey és a többiek, akiket említettem azért lettek dívák, mert olyan előadómóddal jelentkeztek a '90-es évek elején, amire mondjuk úgy, az '50-es évek óta nem volt példa. Ebből kifolyólag nyomták ki az első ilyen lemezt '91-'92 körül. Ha nem tudod miről beszélek, minek kötekedsz, drága Trevize! Minden hozzászólásomhoz van valami epés ostobaságot, lovagolni a szavakon, Riv2... a te hozzászólásaidat legalább értem, őt nem tudom értelmezni sem. Azért van, mert fejedbe vetted, hogy nem értem mit makogsz. A szart nem értem. Erre mondtam azt, hogy sablon szöveg. Pszicho-úton elemezni a nagyközönséget és elfogadni őket szubjektív véleményalkotásra alkalmas indivídumnak? Észlény! Itt alkothatsz ilyen véleményt, csakhogy a közösség formál... átalakít teljes mértékben. Ezt kell tényleg magyaráznom? Tanulj kulturális jelenségeket és azok összefüggéseit, és a zenét is érteni fogod. Ne pedig a sablon pszicho-teóriákat nyomasd, mert köszönöm, elég volt 3 év pszichológia tanulás, és ezekhez mind volt szerencsém. Ehhez pedig visszatérve... Nem én kiáltozok itt ki mindenkire baromságokat, hogy ez a díva, az meg nem az... ezek zenetörténeti tények, de te nyilván pszichoanalízissel be tudod bizonyítani, hogy nincsen így. Azt is lemerem fogadni, hogy azt a bizonyos Vincze Lilla lemezt a Napoleonnal még csak nem is hallottad, illetve új dalaiból egyetlen egyet sem... Az az egy fontos, legyetek jók most, igaz? Sekély, sekély, nagyon sekély...
« első oldal   |   előző oldal   |   Összesen 59 db. listázva 1-25   |   következő oldal   |   utolsó oldal »
Ha hozzá szeretne szólni a témához, kérem jelentkezzen be!
Évfordulók

Bobby Hatfield (1940)

Mick Clarke (1946)

Ian Anderson (1947)

Patti Austin (1948)

Joe Perry (1950)

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták
© 2010. by NETFORUM