2024. július. 13. szombat, Jenő napja van.
​Bakeliten is megjelent a Mystery Gang Wild 50’s Nights című albuma
Dátum: 2024. július. 05. péntek, 11:00 Forrás: ZeneFórum Szerző: -evy-
A Mystery Gang újra felgyújtja a rockabilly lángját, ezúttal egy különleges kiadvánnyal meglepve hűséges rajongóit. A zenekar az ötvenes évek szabad, lázadó hangulatát hozza vissza a modern zenei palettára és most végre az azt megillető formátumban mutatja be legújabb korongját, a Wild 50’s Nights-ot a GrundRecords gondozásában.


A zenekar legújabb 10 inches hanglemeze olyan érzést kelt, mintha egy időutazás részesévé válnánk, visszatérve a rockabilly aranykorába. A Wild 50’s Nights minden részlete a korhű hitelességre törekszik, így a lemezborító látványelemei, a tipográfia és még a hanglemezcímke képi világa is a legendás SUN Records kiadványai előtt tisztelegnek. A közreműködők aprólékos munkával alkották meg azt a nosztalgikus hangulatot, amelyet a képzeletbeli használatból eredő gyűrődések és kopások tesznek teljessé, mintha a lemez sok év után, egy padlás rejtett zugából került volna elő.

A kiadvány meghatározó dala, a Baby That's What I Like, már 2017-ben bebizonyította, hogy a rockabilly műfaja ma is releváns és erőteljes. Ezzel a dallal Egri Péter, a banda frontembere, elnyerte a Los Angeles-i Akademia Music Awards „Best of American Song” szerzői díját, ami hatalmas nemzetközi elismerést hozott a Mystery Gang számára. A 8 számos minialbum eredetileg CD-n jelent meg, ráadásul már a megjelenésének évében aranylemezzé vált – most pedig elérhető a klasszikus, 50-es években nagy népszerűségnek örvendő középlemez formátumban.

mystery-50.jpg

A Wild 50’s Nights a Mystery Gang igazi remekműve, amely a formáció sokoldalúságát és műfaj iránti elkötelezettségét tükrözi. Az album minden egyes trackje az ötvenes évek vad, pezsgő életérzését hozza vissza, miközben a modern technika adta lehetőségek révén a hangzás viszont tisztább és erőteljesebb. Az album dalaiban a rockabilly minden eleme megtalálható: a lüktető basszus, a csattogó gitár, és a lendületes dobok. A hangszerek játéka pedig azt a hamisítatlan rock 'n' roll érzést keltik, amely elrepít minket egy korszakba, amikor a könnyűzene még szinte robbanásszerűen új és izgalmas volt.

Ez az album nem csupán egy zenei kiadvány, hanem egy gyűjtői darab is, amely minden rockabilly rajongó polcának dísze lehet. A tipográfia és látványelemek mellett a lemez egyedi, középlemez (10”) méretben való megjelenése is hozzájárul ahhoz, hogy a Wild 50’s Nights a jó értelemben vett retro zene szerelmeseinek egyik legkedvesebb darabjává váljon.

A Mystery Gang számára mindig is fontos volt, hogy hűek maradjanak a műfaj gyökereihez, miközben friss, modern elemekkel gazdagítják a zenéjüket. A Wild 50’s Nights ezt a kettősséget tökéletesen ötvözi, hiszen a klasszikus rockabilly hangzást modern, dinamikus produkcióval hozza egyensúlyba. Ez az album egy igazi időutazás, amely egyszerre tiszteleg a múlt előtt és mutat a jövőbe.

Ha szereted a rockabilly zenét, ha vonzódsz az ötvenes évek szellemiségéhez, akkor a Wild 50’s Nights kötelező darab számodra. A lemez tökéletesen adja vissza azt az autentikus életérzést, amely a Mystery Gang védjegye, és garantáltan elvarázsol majd mindenkit, aki kézbe veszi és meghallgatja. Ez a lemez nem csupán egy zenei élmény, hanem egy művészi alkotás is, amely méltó helyet követel magának minden zenerajongó gyűjteményében.


Megosztás:
További hírek

2024. július. 13. szombat, 13:39

2024. július. 11. csütörtök, 22:54

2024. július. 11. csütörtök, 22:32

2024. július. 11. csütörtök, 15:56

2024. július. 11. csütörtök, 10:02

2024. július. 11. csütörtök, 09:48

2024. július. 10. szerda, 16:06

2024. július. 10. szerda, 12:16

2024. július. 10. szerda, 12:08

2024. július. 09. kedd, 16:15

Évfordulók

A mai napon nincs megjelenítendő évforduló!

tovább »
Hírdetés
Lájkolj :)

Toplisták
© 2010. by NETFORUM